Бабата на закланата Мария: Не дочаках да я видя булка

Крими

05-09-2012, 00:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Нямам думи и сълзи вече не ми останаха, чакам всеки момент да пристигнат с ковчега, нарежда потъналата в скръб баба Мария вчера следобед

30-годишната Мария Златанова, която бе зверски наръгана с нож в Слънчев бряг, ще бъде изпратена в последния є път от родната й баба, чието име носи.

Нямам думи и сълзи вече не ми останаха, чакам всеки момент да пристигнат с ковчега, нарежда потъналата в скръб баба Мария вчера следобед, съобщи в. "Марица". На входната врата на семейното жилище на ул. “Гоце Делчев” стои възпоменание, според което преди броени дни е имало помен за шест месеца от смъртта на майката на Мария - Фани Златанова. Много ми дойде тая съдба, за шест месеца да изпратя дъщеря и внучка, изплаква сломената жена.

С Мими се видяхме преди месец, покани ме за една седмица на морето, всеки ден се виждахме, но много работеше. Така е от десет години. По шест месеца на морето и останалите шест на Боровец работеше. Беше много почтена и енергична в работата си, затова вече десет години все при един и същи работодател бе, казва още тя. Последно като говорихме, ми каза, че веднага като свърши сезонът, ще се върне и ще си вземе последните два месеца и очакваше да се дипломира специалност “Стопанско управление” в Пловдив.

Баба Мария казва, че внучката є е споделяла за приятелите си, но името на убиеца є не го е чувала дори. Последно за по-дълго време Мария си е била в Асеновград в последния месец от живота на майка є Фани, тогава я гледаше, всички бяхме в Асеновград, а баща є на Мария си е във Самоков. Възрастната жена дискретно коментира защо момичето ще бъде погребано в Асеновград, а не в Самоков. Живяха в Самоков дълги години, баща є е оттам, но е малко странен. Но поне дойде на погребението на дъщеря ми, макар да отказваше да я гледа като болна. Сега се е обадил на сина ми да попита дали имам нещо против да дойде да изпратим заедно Мария. Казах, че нямам и не мога да имам против, признава тя.

Разстроиха ме много, като четох какви глупости пишеха тия два дни за внучката ми. Вярно е, че бе красавица, но беше умна и работлива. Много общителна и наистина имаше приятели около себе си, признава огорчена възрастната жена. И допълва, че не иска и да чува нищо повече за обстоятелствата около убийството на първородната си внучка. Няма смисъл, няма да я върнат, дори и възмездие да има, заключава тя.