Скандал с детско порно разтърси интернет пространството

Архив Бургас

10-09-2012, 19:07

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Интернет потребителите за броени часове идентифицирали и мъжа, който принуждавал децата да блудстват. 

Скандал с детско порно разтърси българското интернет пространство и събуди дори вниманието на медиите зад граница.

Интернет потребителите за броени часове идентифицирали и мъжа, който принуждавал децата да блудстват. Става въпрос за 29-годишия Станимир от Търговище. Създадена била и група, чрез която бързо да се издири мъжът и да се спре насилието над децата.

„Аз специално за него разбрах по-късно, тъй като първо видях профила на момиченцето. Аз създадох група не срещу него, а срещу това явление като цяло, тъй като момиченцето не е само то, в този сайт има деца на 10 години, които псуват, показват се полуголи", каза пред бТВ Албена Тодорова.
За броени часове в групата в социалната мрежа са се записали над 860 човека. От ГДБОП обявиха за bTV, че са се самосезирали по случая и по него вече се работи.

Източници на бТВ от разследването потвърдиха, че човекът от клипа е от Търговище и че се издирва. Неофициално потвърдиха и че той е активист на политическа сила, но отказаха да огласят коя.

Профилът на Станимир вече е изтрит от Фейсбук и от сайт за запознанства. Сигналите срещу него в мрежата обаче продължават. Създателите на групата срещу педофилията дори обмислят протестен митинг след този случай.