Калин Врачански: Прекалено за кратко сме тук, нека правим нещо съществено!

Архив Пловдив

12-09-2012, 07:31

Снимка:

Велина Савова

Автор:

Велина Савова, БургасУтре

Всичко от Автора

Истина ли е връзката на Врачански с Диляна Попова? Какви са творческите му ангажименти?

В ексклузивно интервю за БургасУтре актьорът Калин Врачански опровергава слуховете за връзка с партньорката си от ТВ-сериала "Стъклен дом" и екс-гадже на Дичо - Диляна Попова. 

Не за първи път почиваш по Южното Черноморие, това означава ли, че тук ти харесва повече?

Идвам тук защото приятелите са ми тук. Малко по-топло е отколкото нагоре, а и има условия за сърф, не че на север няма, но няма сам да ходя без приятели

Как прекара лятото?

От началото на сезона съм тук по Южното Черноморие, два месеца изкарах. Това лято се получи голяма ваканция, за добро или за лошо.

С кого прекара тези два месеца, не малка част от колегите ти от „Стъклен дом” също избраха да отмарят на юг от Бургас?

Много приятели ми дойдоха на гости, някои преминаваха, оставаха за кратко, други за повече. За по ден-два останаха и колеги от „Стъклен дом”, за да видят как е тук, после продължиха по на юг, други пък избраха Северното Черноморие.

Би ли споменал имена?

Видях се Яна Маринова, Бойко Кръстанов, Радина Кърджилова, Явор Бахаров.

Хората те свързват най-вече с ролята ти в „Стъклен дом”, с какви чувства си след края на сериала? - Изпитваш ли някаква носталгия след приключването на снимките?

„Стъклен дом” приключи и като всяко едно нещо и то има своя край. А дали заедно с този екип ще правим нещо друго заедно, по-скоро бъдещето ще покаже. Към сериала не изпитвам носталгия, по-скоро към колегите.

Когато работиш с някого и в един момент, когато работата приключи, ти вече си свикнал на един ритъм на живот, виждаш ги всеки ден и така ти липсват, но затова има телефони (усмихва се), чуваме се често.

Какво включват професионалните ти ангажименти след фурора на „Стъклен дом”?

Връщам се към София и на 17-и сптември пътувам за Пловдив на фестивала ”Сцена на кръстопът”, където ще играем „Смях в залата”, така че общо-взето направо на работа.

Сигурно много пъти са ти задавали този въпрос, но като цяло къде се чувстваш по-добре на театралната сцена или пред камера?

Понеже на театрална сцена съм бил много по-дълго отколкото пред камерата, така че за момента там, но това може да се промени. И двете имат своите плюсове и минуси. Не бих казал, че един актьор би могъл да избира театър или кино.

„Стъклен дом”  даде старт на много други БГ-сериали. Постъпвали ли са предложения към теб от други подобни продукции?

Може би нещо, което предстои, но знаеш.. .при нас нещата са така, че докато не стане по-добре да не се говори, иначе остават само празни приказки. Има някакви неща, които се готвят, но какво ще стане, ще видим за напред.

Все пак имаш предложения?

Имам да, за сега обаче ще ги запазя в тайна!

Кое е по трудно да играеш на театрална сцена или в киното?

Като играеш на сцената предизвикателството е доста голямо, тъй като излизаш и публиката е пред теб, стане ли нещо трябва да импровизираш, оправяш се с колегите около теб. Докато в киното, пред камерата нещо ако се оплете се спира, въпросът е, че докато не се монтира, не се направи, не се сглоби целият филм не знаеш как се е получило. Иначе при театъра виждаш горе-долу как стават нещата.

Получавал ли си истинско удовлетворение от изиграването на дадена твоя роля?

Да! Когато свърши представлението и дойде ред на поклоните, чуваш аплодисментите, ако пък са бурни си казваш, че е имало смисъл това начинание. Или пък ако някой те спре на улицата и ти каже, това което правите е много приятно. Супер, браво, продължавайте напред! Естествено както при всяко нещо има и негативи.

Има такива хора, които не харесват, срещаш и такива, които те „хранят” постоянно, но не може да се харесаш на всички, не е и необходимо. За всеки си има място под слънцето, на едни ще хареса едно, на други-друго. Някой ще ти каже: Разкарай се от тук, ти си тъпак, изчезвай, марш. Ок, но смятам, че трябва да си го държи това в себе си, аз не съм го питал харесва ли му или не, но след като има намерение да ми го каже, добре дошъл!

Казваш, че не се припознаваш в образ на герой, който си играл, има ли такъв, който обаче ти пасва най-добре?

Ами гледам всичките неща, които правя да ги свързвам по някакъв начин със себе си, така че като правиш нещо ти го прекарваш през твоята призма и малко или много има част от тебе в него.

А има ли образ, който да ти се е опрял, да си кажеш ето това не мога да го изиграя?

Не е като да не съм срещал трудности. В крайна сметка го правиш, а публиката вече преценява дали си се справил или не. Съответно и режисьорът, който стои зад кадър, но ако тръгна да си давам самооценки, за мен не е готино. Това означава, че ти се самонаблюдаваш, харесваш, суетиш се, което не мисля, че е подходящо за тази професия.

Беше изключително точен за срещата. Направи ми обаче впечатление, че си сложил шапка, слънчеви очила. Това означава ли, че си се помъчил да се прикриеш, все пак си известна личност, сигурно общественото внимание ти пречи в дадени моменти?

Не, не смятам, че трябва да ходя забулен или с качулки. Просто свети слънце (усмихва се отново). Виждат ме, сочат ме, но не се притеснявам.  Е, ако ме познаят и ме спрат си свалям очилата, предпочитам да гледам хората в очите. Всичко е в реда на нормалното, никой не ми се меси прекалено в личното пространство.

Ти си млад, хубав и известен, изпадал ли си в неловки ситуации като например да те преследват фенки?

Не е като да не се е случвало, но пак казвам всичко е било в рамките на нормалното, никога не е било в повече и не смятам, че трябва да бъде.

Калин Врачански има ли си приятелка? Много неща се изписаха в жълтата преса включително и това, че последното ти увлечение е с бившата приятелка на Дичо - Диляна Попова, с нея си партнирахте и в сериала „Стъклен дом”

С Диляна сме много добри приятели, няма нищо такова. Постоянно има храна за жълтата преса, но това си е в реда на нещата. Те работят и ние работим, все по някакъв начин трябва да си изкарват парите. А това за личния ми живот предпочитам да си е някаква тема моя и да не обсъждам какво се случва с мен. Винаги съм отговарял по този начин и ще продължавам да отговарям така. Смятам, че по света се случват прекалено много интересни неща, че да тръгна да занимавам някой с личния си живот.

Явно обаче за някои това е интересно. Какво ти е мнението за жълтата преса?

Да, сигурно, но аз не обръщам внимание. Винаги и се намира някой доброжелател да ти каже да знаеш писали са еди какво си. Ами ОК писали са, писали са!

Кой е най-якият ти спомен от това лято?

Най-якият спомен определено е един концерт на MO' HORIZONS. Беше много приятно парти. В крайна сметка нали затова съм дошъл да се забавлявам. Имам свободно време разпускам, така че когато дойде време за работа да мога да си я свърша адекватно.

Каза, че караш сърф, дълги години ли практикуваш?

Не, от миналата година започнах да карам кайт-сърф. Тази година ми „върза” повече, но имам още много, много да уча.

Освен това имаш и страст към моторите...

И тази ми страст продължава (отново се усмихва)

Кои са важните неща за теб?

Не мога да назова нещо конкретно... това или онова. Но като цяло прогресът на човечеството е едно много хубаво нещо и смятам, че там трябва да се влагат усилия, а не другаде. Прекалено за кратко сме тук, така че трябва нещо съществено да правим.