ВМРО готви протест заради данък "Спестявания"

Политика

10-10-2012, 14:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Този дан е лакомия, цинизъм и безпомощност на управляващите"

Министър Дянков моментално трябва да оттегли всякакви идеи за облагане на лихви по депозити, настояха от ВМРО, минути след оповестяването на идеята на финансовия министър за облагане на доходите от лихви от началото на 2013 г.


"Всяко облагане с подобен данък ще изведе хората на улицата и дните на това правителство са преброени. ВМРО има готовност да поведе протестиращите. Партията започва консултации с други политически сили за общи протестни действия", допълват воеводите.

Според ВМРО това или е поредното изявление в присъщия за Дянков стил "сондиране на обществената реакция", или директен опит за бламиране на Бойко Борисов, или игра на "доброто и лошото ченге" между премиер и финансов министър.

Каквато и да е причината обаче, според ВМРО подобно предложение ще прелее чашата на търпението на българите.

"Спестяванията са един от малкото начини хората у нас да постигнат минимална сигурност в условията на все по-влошаващи се икономически показатели, безпрецедентна безработица и ръст на цените. Всяко посягане на спестяванията е управленчески цинизъм и лакомия, продиктувана от икономическата безпомощност на управляващите", допълват те.