Вместо заплати – ваучери за МВРейци

Политика

11-10-2012, 15:55

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те ще се раздават всеки месец и ще бъдат 40 или 60 лв.

Няма да има увеличения в заплатите на служители на МВР, на този етап все още се водят преговори със синдикатите, но повишение поне през тази година няма да има. За сметка на това полицаите ще получават ваучери за храна и други социални придобивки на стойност по 40 и 60 лв. месечно.

Това съобщи в Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов, който преряза лентата на новата сграда на Пето РУ в града, съобщи Burgasutre.bg.

Цветанов добави, че разговорите със Синдикатите продължават и към момента, като основна тема в тях е именно заплатите на служителите в МВР.

"При най-малката възможност да вдигнем заплатите ще го направим. В момента ние имаме един разход, който трябва да направим за 2013 год. 800 млн. лв., които отиват за социални дейности. От тях 600 млн. са за българските пенсионери. Има 400 млн. лв, които са осигурени по европейски проекти, защото е по-добре да дадеш 20 лв. и да вземеш 80 лв., отколкото да пропуснем тази възможност, която се явява като добавена стойност за общия финансов баланс на страната със оперативните европейски програми", обяви вътрешният министър който не пропусна да изтъкне, че освен порциона на служителите се работи и за подобряване условията на труд. Тук новооткритата сграда на Пето РУ в града се яви идеалният пример за Цветанов.

"В никакъв случай не сме пренебрегнали условията на работа, защото тази сграда дава едно по-голямо самочувствие и разбира се можеш да вложиш повече от професионализма си, когато имаш по-добри суловия за работа", допълни министърът, за да подкрепи твърденията си Цветанов изтъкна ремонта на други няколко сгради собственост на МВР в страната.

За полицейското управление в Бургас са похарчени около 2 млн. лв. В него вече ще се помещава градския отрезвител, а на негово място се готви проект за сграда от социален тип, стана ясно още по време на официалното откриване днес. Полицейското управление в к-с Лазур разполага още с помещения за административни услуги, както и следствен арест с видеонаблюдение. Освен това са изградени и стаи за командированите полицаи през летните месеци.

Старата сграда, където допреди дни се намираше Пето Районно ще се превърне в детска забавачка с капацитет за 120 малчугани събрани в общо 4 възрастови групи.

За нея вече е изготвен проект, чието изпълнение трябва да стартира в най-скоро време. По данни на бургаския кмет Димитър Николов детското заведение трябва да бъде завършено и готово да приеме малчуганите през пролетта.