40 фирми търсят млади служители на Панаира на работата

Мисия Пловдив

16-10-2012, 11:47

Снимка:

Plovdivutre

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Общините Пловдив и Марица ще наемат инженери, икономисти и финансисти

Над 40 големи български и международни фирми ще предложат ново бъдеще на студенти и младежи на първия по рода си Панаир на работата Job Fair в Пловдив. Събитието се организира тази събота от 10 часа в спортната зала на Пловдивския университет по инициатива на общините Марица и Пловдив. Те призовават младежите, които знаят чужди езици и искат да се развиват, да не пропускат възможността за среща с работодателите.

Над 100 вече са желаещите за обучението на община Марица „Как да напиша печеливша aвтобиография“. Безплатният курс е в четвъртък от 16 часа в сградата на общината.

„Job Fair е шанс младите да сравнят своя потенциал с нуждите на големите фирми в различни браншове. Често се оказва, че самочувствието им е по-голямо от реалните възможности и знания“, коментира кметът Иван Тотев. По думите му община Пловдив е един от големите работодатели в областта с над 9000 служители.

„Общините Пловдив и Марица също ще имат щандове. Опитът показва, че голяма част от стажантите, които сме обучили, остават за постоянно при нас“, посочи кметът на „Марица“ Димитър Иванов. По думите му сега се търсят инженери, икономисти и финансисти.

Фирма за анализи на кандидатите за работа и работодателите ще представят тестове, с които младежите да разберат областта и мястото, където не само ще се чувстват най-добре, но ще могат да се развиват. По думите на Георги Стоев тестът е сертифициран от университета Кеймбридж и е точен в 95 %. Помага на кандидатите да не се лутат, когато търсят работа. „Пловдивска област на фона на останалите места у нас има предимство. Тук индустриалната промишленост предлага най-голям брой работни места“, твърди той.