Танци на народите, диско и латино ще запалят атриума на мол Galleria през уикенда

Бургас Лайф

19-10-2012, 17:09

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На сцената на мола за първите места ще се състезават над 90 участници разпределени в две възрастови групи – от 8 г. до 16 г. и от 16 г. до 27 г.

Танци на народите, диско, латино, хип хоп,  рокенрол и много други танцови ритми ще превземат през този уикенд мол Galleria Burgas.

 

На 20 октомври в атриума на търговско – развлекателния център ще бъде открит първият фестивал за деца и младежи “Mall Galleria Dance Cup 2012”. На сцената на мола за първите места ще се състезават над 90 участници разпределени в две възрастови групи – от 8 г. до 16 г. и от 16 г. до 27 г., информират организаторите на проявата.

 

Шест членно жури от професионални танцьори и денс звезди ще има тежката задача да определи победителите в три категории: класически и характерни танци (танци на народите, латино и стандартни танци), улични танци (хип хоп, брейк денс, МТВ, диско) и съвременни танци (контемпорари, лирикъл джаз, шоу – програми, вариете, рокендрол, суинг).   Участниците ще преминават през регистрация в същия ден от 11:00 до 12:30 часа.

 

Организаторите на фестивала не поставят ограничения пред участниците. Те могат да са професионални танцьори или напълно начинаещи, да представляват танцови училища, детски градини или частни организации - важно е да бъде подхранен интересът към танцовото изкуство, да бъдат стимулирани младите да танцуват и да се забавляват.

 

Естествено са предвидени и награди за първенците в надпреварата. Класиралите се от 1 до 3 място във всички възрастови групи и във всяко от танцовите направления  ще получат парични награди на обща стойност 3 000 лева и предметни награди, предоставени от присъстващите в мол Galleria Burgas марки.

 

Ден преди откриването на фестивала, на 19 октомври, петък, в мол Galleria Burgas едни от най-добрите танцьори по спортни танци – Атанас Месечков и Ани Дончева, канят любителите на латино ритъма да потанцуват заедно с тях. Мастер класът на изтъкнатите танцьори ще се проведе в  PURE FITNESS от 19 часа, а цените са като за приятели: за клиентите на PURE FITNESS – 4 лева, за всички останали – 7 лева.