Стартира трудова борса за български студенти в Лондон

Архив Пловдив

21-10-2012, 14:31

Снимка:

Plovdivutre.bg - архив

Автор:

Plovdivutre

Всичко от Автора

Младежите ще осъществяват директен контакт с 11 български и чуждестранни работодатели на пазара в България

Министър Тотю Младенов ще открие информационно-трудова борса за български студенти в Лондон, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Българските студенти и млади специалисти във Великобритания и Северна Ирландия ще имат възможност да осъществят директен контакт с 11 български и чуждестранни работодатели на българския пазар на труда и ще получат информация за възможностите за работа и развитие на кариерата в България.

Борсата ще бъде открита в Импириъл Колидж-Лондон. Основното внимание е насочено към работната сесия, в рамките на която на подготвените информационни щандове е осигурена възможност за срещи и пряко договаряне между посетителите на борсата и българските работодатели, както и за индивидуални консултации на посетителите от експертите на участващите институции.

В българската делегация, която се води от министър Младенов, са включени експерти от МТСП, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Националната здравноосигурителна каса. Информационно-трудовата борса в Лондон се организира от МТСП, с подкрепата на Посолството на България и съдействието на Българското студентско общество в Обединеното кралство.

Към момента в университети и колежи в ОК следват и специализират към 10 000 българи. Двудневната програма на министър Младенов във Великобритания включва срещи с Марк Хобън, министър на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и с министъра в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията Джо Суинсън.