Северен спечели проект за 200 хиляди

Мисия Пловдив

26-10-2012, 13:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта е да се подобри качеството на живот на хората в района чрез високи нива на заетост и ползване на различни социални услуги, ориентирани към индивидуалните нужди на всеки нуждаещ се, обясни районният кмет Ральо Ралев

„Северен” спечели Проект по Оперативна програма „ Развитие на човешките ресурси” – по схема „ Помощ в дома” за 200 000 лева, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Чрез този проект, който е иновативен подход, ще се даде възможност за извеждане на услугите „ Личен асистент”, „ Социален асистент” и „ Домашен помощник” от тесния кръг на лицата с увреждания и осигуряване на реални възможности на членовете на семейството, ангажирани с предоставяне на услуги за нуждаещи се близки, за трудова реализация.

Целта му е да се подобри качеството на живот на хората в района чрез високи нива на заетост и ползване на различни социални услуги, ориентирани към индивидуалните нужди на всеки нуждаещ се, обясни Ралев.

Предстои подписване на договора  между кмета на район „ Северен” и Министерство на труда и социалната политика и реализация на проекта в период от една година.