Сидеров, Каракачанов и агитка на крака в Пазарджик

Крими

29-10-2012, 09:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейски чадър над Пазарджик

Окръжният съд даде ход на делото за радикален ислям

Десетки националисти са се събрали в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където днес бе даден ход на делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

В единият й край има хора от Националния фронт за спасение на България. На известно разстояние от тях са привърженици на "Атака" и ВМРО.

Малка група мюсюлмани пък се е сгушила точно пред Съдебната палата, около която днес има засилено полицейско присъствие.

От МВР уверяват, че полицията ще се намеси при всеки опит за напрежение сред присъстващите. Органите на реда твърдят, че провокации няма да бъдат допуснати.

На заседанието по делото днес ще бъдат разпитани 7 свидетели, след като на 27 септември бяха прочетени показанията на основния защитен свидетел по делото за проповядване на радикален ислям.

Според свидетеля организацията "Ал Уакф-Ал Ислами" у нас е получила за година и половина 400 000 евро от Саудитска Арабия за ислямизиране на България.

Повечето подсъдими са имами от областите Пазарджик, Смолян и Благоевград. Обвиняеми по делото са 13 души – 12 мъже и една жена.