Илко Николов смъмри Дани Каназирева

Мисия Пловдив

08-11-2012, 12:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Опозиционерите пасивни и редовно отсъствали от заседания в комисиите

Дани Каназирева редовно отсъства от заседанията на общинските комисии. Колегите й Слави Георгиев и Тодор Петков също не са отличници. Това заяви председателят на пловдивския Общински съвет арх. Илко Николов. Той изтъкна, че вижда пасивност у представителите на опозицията, чиито членове редовно не се явяват на срещите на комисиите. За всяко отсъствие те се санкционират с 10 процента от заплащането им, което по груби сметки възлиза на около 850 лева месечно.

За последните 6 месеца от опозицията са внесли за разглеждане едва 5 предложения – по едно от БСП, Дани Каназирева, Слави Георгиев, Лилия Учкунова и Тодор Петков. В същото време редовно чувам упреци, че сесиите са кратки и скучни. Това означава, че системата работи на високи обороти и по-голямата работа се върши предварително в комисиите, заяви още Николов. Той посочи, че през последните 6 месеца са били приети няколко много удачни решения – анекса към договора за спирките, за спортната зала и втория гребен канал.

Председателят на местния парламент изнесе и статистка, според която през последната половин година старейшините са заседавали 10 пъти и са приели 293 решения, което прави средно по 29 на сесия. Извънредните точки са били 51, което е със 17 по-малко от първото 6-месечие. Николов посочи още, че за същия период е посрещнал 142 граждани.