"Група на нетъгуващите по "патриарх" Максим" се появи във Facebook

В социалната мрежа отново прехвърчат искри

Във Facebook се появи група на "нетъгуващите" по починалия преди дни български патриарх Максим, предаде bTV.

В описанието на страницата е написано следното: "Едно предложение: Покойният "патриарх" Максим да не се погребва. По подобие на вожда и учителя му да се препарира и след това изложи за всенародни ритуали в беседка до Паметника на Съветската армия! Вход - 2 лева. За бременни монаси с Ролекс, за някои доктори, професори и прославени писателки и писатели - намаление 1,50. Велислава Дърева ще се пуска безплатно да забърсва с червен парцал сълзите".

"Физическата смърт на един човек не бива да бъде оправдание за прикриването на злините, евентуално сторени от него. За делата на Максим не бива да се мълчи! Това, с което не съм съгласен е вулгарното отношение към мъртвите още повече докато тленните им останки не са погребани", казва един от потребителите в групата.

Очевидно групата е била остро критикувана от граждани, които пък скърбят и почитат паметта на патриарх Максим. На тях друг член на "нетъгуващата" група е отговорил: "За един патриарх, за други самозванец. Назначен на длъжност "сватбен генерал" от компартията, както се назначаваха партийни секретари, шефове на хоремази, председатели на текезесета и директори на циркове и на театри. С две думи - палячо. Но особено вреден палячо".