Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

11-11-2012, 20:32

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 12 ноември

София
Президентът Росен Плевнелиев ще открие конференцията „Бизнес етиката: основен принцип за устойчива бизнес среда”, която ще се проведе в София. Началото на форума е в 9.00 часа в зала „Роял” на столичния хотел „Шератон”, в него ще вземе участие министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Конференцията е организирана от Американската търговска камара в България, Германо-българската индустриално-търговска камара и Австрийския бизнес кръг в България.

От 9.00 часа в хотел “Хилтън София” ще бъде открит Софийски форум по конкуренция.

От 10.00 часа в зала „Колегиум” на Министерството на културата министър Вежди Рашидов ще се срещне с новоназначения посланик на Япония в България Н.Пр. Такаши Коизуми.

От 10.00 часа 5 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Владимир Бошнаков.

В 10.00 часа в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов” заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще даде началото на Световната седмица по предприемачество, като вземе участие в първия открит урок, който е на тема „Пътят на учебника”.

В 11.00 часа заместник-кметът на Ирина Савина ще направи проверка на ремонтните дейности в 152 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и ЦДГ №41 в с. Мърчаево, район „Витоша”. Училището, детската градина, както и читалището на с. Мърчаево, се помещават в една сграда, която пострада вследствие на земетресението през месец май тази година.

От 11.00 часа в МВнР започва тристранна среща на министрите на външните работи на Гърция, Румъния и България. От 12.30 ч. тримата министри ще дадат пресконференция.

От 11:30 часа в централа на ДСБ на бул. „Витоша” 18, вход от ул. „Кърниградска”, ще се проведе пресконференция на Националното ръководство на партията.

От 13.00 часа в централата на БСП на ул.Позитано 20 в София секретарят на НС на БСП по външна политика и международна дейност и евродепутат Кристиан Вигенин ще даде пресконференция след двудневното си посещение в Македония. Тема на срещата ще бъде – Какви трябва да бъдат отношенията между България и Македония.

От 13:30 в зала „Сердика“ на х-л Шератон в София представители на Европейската комисия и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще дадат брифинг по повод официалната позиция на ЕК относно разработването на Договора за партньорство и програмите, които ще бъдат финансирани с фондовете на ЕС в България за новия програмен период 2014-2020 г.

От 18.00 часа в галерия "София" на Столична библиотека ще се открие изложба-живопис на художника Милчо Спасов.

От 19.00 часа ще се проведе концерт „И пак тръгни”, посветен на международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Събитието ще се проведе в НДК, зала 1 и е под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев. Организатори са Национален алианс за социална отговорност с подкрепата на Столичната община.

Перник
От 14.00 часа в Двореца на културата в Перник започва форум „Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012-2020/ - приоритети и изпълнение”. В него ще вземат участие министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Велико Търново
От 10:30 ч. в "Интерхотел Велико Търново" Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира среща-дискусия по проект „Разработване на стратегия за бранд „България”, продуктови и регионални брандове и въвеждане на интегриран бранд мениджмънт”. На събитието ще участва заместник-министър Иво Маринов.

Варна
От 10.00 часа народни представители от ГЕРБ – Варна ще проведат приемна за граждани. Николай Костадинов ще има открита приемна в офиса на ул. „Г. Бенковски” № 1, а Павел Димитров - в кантората си на бул. „Владислав Варненчик”, бл. 106, офис 6.

От 14.00 часа в сградата на общината народните представители от ГЕРБ – Варна Емил Радев и Лилия Христова ще се срещнат с кмета Кирил Йорданов.

Пловдив
От 11.30 часа в пресцентъра на БСП – Пловдив - ул. „Кр. Пастухов” 18 ще се проведе пресконференцията на народните представители от КБ Захари Георгиев, Милена Христова и Петър Мутафчиев.

Кърджали.
Председателя на БСП Сергей Станишев ще посети Кърджали. В 14.45 часа в клуб „Червеното” (зад общината) той ще даде пресконференция. В 15.45 часа в кафе Елта започва срещата на Станишев с членове на Инициативния комитет за честване на 100-годишнината от Балканската война и освобождението на Кърджали. В разговора ще участват студенти и интелектуалци.
Гражданите на Кърджали ще могат да се срещнат лично с председателя на БСП в 17.30 часа в конферентната зала х-л Арпезос.

Благоевград
В Американския Университет започва „Бизнес седмица”, по време на която големи компании ще споделят своя опит със студентите.
От 19.30 часа деканът на факултета по Бизнес Администрация, д-р Робърт Уайт ще открие събитието в Аудиториумът на Балкански Академичен Център.

Стара Загора
От 10.00 часа, в Зала 203 на общината, кметът Живко Тодоров ще се срещне с ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“, които впечатлиха интернет потребителите с изпълнение на химна на Република България.

Плевен
От 13.00 часа в конферентната зала на хотел "Ростов", ще се проведе пресконференция на народния представител Румен Петков и областния председател на БСП - Плевен Васил Антонов, във връзка с предстоящи посещения на членове на НС на БСП, народни представители от ПГ "Коалиция за България", кметове, общинско съветници и експерти.

От 18.00 ч. в зала „Плевен” Областният съвет на БСП ще проведе среща – разговор по актуални проблеми. На нея ще присъстват членове на НС на БСП, народни представители от ПГ „Коалиция за България”, кметове, общински съветници и експерти.

Русе
В 12:00 часа на площад "Свобода", пред сградата на Общината Русе ще бъдат посрещнати маратонците от благотворителният дуатлон „1000 km Balkan Charity Challenge“. В 8.00 ч. сутринта те ще тръгнат от Букурещ към София и ще изминат разстоянието между двете столици два пъти – веднъж с велосипеди и веднъж тичайки.

Видин.
От 10.30 часа в националния пресклуб на БТА в града депутатите Любомила Станиславова и Владимир Тошев ще проведат пресконференцията на тема "Бюджет 2013" и работата на парламентарните комисии и групи.

От 10:00 до 12:00 ч. народните представители от ПП ГЕРБ Любомила Станиславова и Владимир Тошев ще проведат открита приемна за граждани, в офиса на ПП ГЕРБ, на адрес: ул.Дунавска № 1, Речна гара, ет. 2.