Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

12-11-2012, 20:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за вторник, 13 ноември

София

От 9.00 часа в зала „Средец” на хотел „Шератон” ще се проведе осма национална конференция по е-образование: „ИКТ - осъзнатата необходимост за българското образование”.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещи Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

От 10.00 часа в сградата на бул. „Дондуков” 8-10, етаж 4, зала № 4 ще се проведе заседание на ДКЕВР.

От 10.00 часа в офиса на „Движение България на гражданите” на ул. „Георги Бенковски” 7 председателят на партията Меглена Кунева ще даде пресконференция по актуални теми.

От 10.30 - 13.00 часа в хотел „Кемпински Зографски”, зала „София 1” ще се проведе закриваща конференция, във връзка с представяне на постигнати резултати по дейности на проект „Оптимизиране на структурата и подобряване на работните процеси на новосъздадената Българска агенция по безопасност на храните”.

В 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова и генералният директор на ГД „Регионална политика” към Европейската комисия Валтер Дефа ще посетят депо „Садината” .

От 11.00 часа в хотел „Анел”, бул. „Тодор Александров” 14 ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса „Община 2012” по Програмата за развитие на селските райони.

От 12.30 часа в централата на СДС на ул. „Г.С. Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.

От 12.30 часа в зала 605 в сградата та АПИ ще бъдат отворени офертите за надзор на проектирането и ремонта на трите виадукта от магистралите „Тракия“ и „Хемус“.

От 14.00 часа в Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928” на пл. „Славейков” 1Б, ет. 4 ще се проведе пресконференция по повод изпълнението на проект „Подкрепяща среда за интегрираното образование на децата с намалено и напълно загубено зрение в България”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 14.45 часа в пресцентъра на ДПС на адрес бул. „Ал.Стамболийски” 45А ще се проведе пресконференция.

От 15.00 часа в Заседателната зала на Института по физиология на растенията и генетиката при БАН ще се състои официална церемония за връчване на годишното отличие на името на акад. Методий Попов за високи постижения в областта на растителната биология. След церемонията по връчването на наградите ще бъде обявено началото на проект №BG051PO001-3.3.06-0025 „Подкрепа за изграждане и развитие на млад конкурентноспособен научен потенциал в областта на физиологията, фитохимията, геномиката, протеомиката и биоразнообразието на еукариотните организми” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

От 15.45 часа в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе презентация на тема „Светове от нищото – решения за програмисти и учители”.

Председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева проведе среща с посланиците на страните-членки на Европейския съюз.

От 19.00 часа в Червената зала на Червената къща ще се проведе дебат на тема: Политическото изключване на ромите – от Катуница до Париж.

В 12.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010” на тема: „Изкупната кампания на реколта 2012 – нож с две остриета. Защо либерализацията на пазара води до липсата на диалог между фирмите изкупвачи и производителите”.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Спортен клуб за интеграция „Витоша” и федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”.

Благоевград

В 10.00 часа министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в Благоевград в пресконференция във връзка със старта на проект „Повишаване качеството на медицинското обслужване в Област Благоевград чрез модернизация на МБАЛ-Благоевград АД и изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания”.

Велико Търново

От 13.00 часа в пресклуба на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция за кампанията „Детски добавки за всяко дете” и политическата ситуация в страната и в Търново. В пресконференцията ще участват председателят на НДСВ Христина Христова. От 15.30 часа Христова ще гостува на ректора на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” проф. дпн Пламен Легкоступ (ул. Теодосий Търновски №2). От 16.00 часа в университета тя ще изнесе лекция на тема „Демографската криза – предизвикателство за политиката”. В 18.00 часа в залата на хотел „Премиер” във Велико Търново (ул. Сава Пенев №1) Соломон Паси ще води представянето на книгата „Ханс-Дитрих Геншер. Биографията”.

Горна Оряховица

От 11.00 часа в зала 102 на Община Горна Оряховица ще се проведе пресконференция по повод два одобрени проекта на общината.

Пазарджик

От 9.30 часа в Малка конферентна зала на Дом на науката и техниката, ул. „Цар Шишман” № 12 Българска търговско-промишлена палата организира Кръгла маса за учредяване на Дискусионен клуб при Българската търговско-промишлена палата в гр. Пазарджик за обсъждане на мерки за ограничаване на сивия сектор при трудовоправните и осигурителните отношения.

Пловдив

От 11.30 часа в Пресцентъра на БСП - Пловдив на ул. „Кр. Пастухов” 18 ще се проведе пресконференция ППГОС на БСП – Пловдив.

Ловеч

От 14.00 часа в ж.к. „Здравец” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи първа копка на три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище за деца и младежи. В 15.00 часа министър Младенов ще посети Центъра по трудова заетост за възрастни с интелектуални увреждания в града (ул. „Стефан Караджа” № 16).

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище на държавните и правителствени ръководители, участващи в групата „Приятели на Кохезията”.