Танцов спектакъл и батик за индонезийския посланик в Поморие

Животът

26-11-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Предвидени са редица културни мероприятия, които буквално ще пренесат духа на екзотичната страна в морския град

Уникален танцов спектакъл и тематични експозиции ще бъдат показани по време на посещението на посланика на Индонезия в Поморие днес.

Докато трае визитата му в китния морски град Бунян Саптомо ще се срещне с представители на бизнеса, културата и изкуството от региона. Това ще стане в рамките на Деня на  Индонезия, който организира община Поморие.

Предвидени са редица културни мероприятия, които буквално ще пренесат духа на екзотичната страна в морския град. Изложбата "Восъчна феерия - Батик" на Златка Бобева, председател на Сдружение "Приятели на Индонезия – НУСАНТАРА" и фотоекспозицията "Индонезия през обективите на членове на Сдружение Приятели на Индонезия – НУСАНТАРА: Далеч от очите - Близко до сърцето" ще зарадват посетителите на форума. Индонезийски гозби пък ще изкушават, докато тече танцовият спектакъл на състава при Посолството на Индонезия Pesona Mawar Nusantara "Очарователните рози на Архипелага".

В рамките на инициативата почетният гост ще се срещне с областния управител в Бургас Константин Гребенаров, а по-късно и с кмета на Поморие Иван Алексиев.