Македонски флаг или "червено знаме с вентилатор"?

Политика

27-11-2012, 16:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Докато Скопие лае по България, албанците ги превземат, твърди Божидар Димитров

Македония може и да влезе в ЕС след десетина години, но ще бъде ли държава на македонците или - на албанците в Македония.

Тези съмнения изказа историкът Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

"Трагедията на Македония е, че за главен враг и досега Скопие счита България, даже не Гърция, която им пречи да влязат в ЕС. И докато воюват с България, която поне доскоро ги гледаше учудено, албанците лека полека превзеха половин Македония", коментира историкът.
По думите му - доказал го и митингът онзи ден по случай 100-годишнината от създаването на албанска държава, в резултат на Балканската война.
"Редно е този митинг да се състои в Тирана, на който да се съберат албанци от всички страни, в които живеят албанци. Те обаче се събраха в Скопие – албанци от Албания, от Косово, от Западна и Северна Македония. На суверенна македонска територия се развяваха хиляди албански знамена. И въпреки „европейските” думи на ораторите, че албанците ще се обединят, когато влязат всички държави, в които живеят албанци, в ЕС, беше ясно, че това може да стане и по-рано. За съжаление, това ще бъде тъжната съдба на Македония", коментира Божидар Димитров.

Според него това, че ще вдигнат пилон с 20 метра по-висок от нашия, не означава, че Македония ще стане по-голяма и по-силна от България.

"Това, че ще вдигат по-високо знаме от българското на Деве баир е още едно свидетелство за малоценност или, както го наричат там, „Б-комплекс” – българския комплекс на скопияни. Питам се - колко време още червеното знаме с вентилатора ще се вее на Деве баир и кога там ще се развее едно друго червено знаме, само че с албанския орел? Като е толкова смел г-н Груевски, нека да вдигне 75-метров пилон с македонското знаме отгоре в Дебър или в Тетово, или в Гостивар, или в Кичево, или в циганската махала Возка в Охрид", коментира историкът, цитиран от "Фокус".