С 30 000 лв. ъпгрейдват системата за видеонаблюдение в Слънчев бряг

Туризъм

28-11-2012, 09:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Бургасутре

Всичко от Автора

Ръководството на Слънчев бряг АД щяло да инвестира в по-паметливи камери с по-ясно изображение

Ръководството на най-големия черноморски комплекс Слънчев бряг е поръчало пълна проверка на системата за видеонаблюдение, преди да вземе мерки за актуализирането й.
Това каза пред "Твоят ден" Златко Димитров, изпл. директор на "Слънчев бряг" АД.


Разследването на атентата от 18 юли показа някои недостатъци в техниката, която ползваме, разкри Димитров. Едната от тях е краткото време, в което записите се съхраняват - около 18 дни, освен това качеството на заснемане не винаги било на ниво, информира още изданието.
30 000 лв. за ъпгрейдване на системата е предвидило АД-то.

В тази сфера нововъведенията бълват всеки ден, ще съберем оферти какво най-добро обновяване можем да получим срещу тази сума, допълни Димитров. Със сигурност обаче ръководството щяло да инвестира в по-паметливи камери с по-ясно изображение.


Все още не е ясно дали ще се намерят средства за разширение на системата. В момента тя включва 250 камери, които са разположени по главната алея между хотелите "Кубан" и "Глобус", по крайбрежната алея и КПП-ата. За тях има осигурен денонощен контрол. При първа финансова възможност ще увеличим броя им, заричат се от ръководството на комплекса.
Анализите показвали, че другият фактор, който снижава престъпността в нощните часове, е добре поддържаното осветление.


През лято '2013 да бъде светла и част от пясъчната ивица, предвиждали плановете на "Слънчев бряг " АД. Все още не е ясно как технически ще се осъществява това - чрез монтиране на нови лампи или с прожектори. Първата трябва да грейне най-оживената зона - между мостика и хотел "Дюн".