Облаци през уикенда, топло за декември

Животът

30-11-2012, 20:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите в съботния ден ще достигнат до 17 градуса

Последният ден на месец ноември ни зарадва с много слънце. Привечер обаче от запад облачността отново ще започне да се увеличава, през нощта в югоизточните и северозападни райони на места ще превали. Минимални температури сутринта между 3° и 8°, по Черноморието до 12-14°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Утре времето ще е с разкъсана облачност, значителна над Дунавската равнина и Източна България, където на места ще има и слаби превалявания. До края на деня вятърът и в най-източните райони ще стане западен, чувствително ослабнал. Ще настъпи слабо понижение на максималните температури, оставайки топло за началото на декември, ще са между 10° и 15°, в най-южните и източни райони до 17°.

Над планините ще настъпи временно подобрение на времето. Вятърът ще отслабне. Ще е от югозапад, вече умерен, само над Източна Стара планина все още силен.

В неделя ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд. Температурите ще се понижат слабо и минималните ще са между 3° и 8°, а максималните между 6° и 11°, в югоизточните райони все още до 14-15°.