Снегът затрудни движението в Смолянско и Пазарджишко

Животът

03-12-2012, 14:21

Снимка:

vremeto.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тази нощ се очакват по-значителни валежи в Източна и Североизточна България

Дъжд и сняг вече затрудниха движението на места в страната, съобщи Фокус.

Заради снеговалеж е затруднено движението по високопланинските части на Смолян. Започналите валежи към 14:00 часа днес преминаха в сняг и в момента над 1600 м надморска височина вали мокър сняг.

В околностите на връх Новак по пътя Смолян - Мугла снежната покривка е около 3-4 см.

Сняг вали и на връх Перелик, както и на проходите Пампорово и Рожен. Образувалата се снежна покривка там е около 1 см. Тъй като температурите все още са положителни, по пътните платна няма натрупан сняг.

В ниските части на Смолянско вали дъжд. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, а видимостта е намалена заради мрачното време и мъглата.

Силен дъжд вали на автомагистрала „Тракия". На места се образуваха колони от автомобили.

Обилен дъжд валя днес следобед по пътя Кулата - Сандански - Струмяни - Симитли - Благоевград - Дупница. Движението по главен път Е-79 в участъка Кулата - София беше много натоварено, предаде електронното издание на Труд.

Дъжд вали в Пазарджик, пътищата са мокри. Облачността над града е плътна, а видимостта намалена. Времето е мрачно, има слаба мъгла. Трафикът в Пазарджик е спокоен. Повече автомобили се движат по входовете и изходите на града, в посока Пловдив и по автомагистрала "Тракия" в посока София и по главен път І-8 Пазарджик-Белово-Костенец-София.

Остава затворен пътят Варвара-Велинград, ползват се обходните маршрути през Белово и Юндола и Пещера-Батак и Ракитово.

По последна информация от тази нощ, сняг вали по високите върхове на планините - на Черни връх, на Мусала, на Ботев. На Черни връх има 7 см снежна покривка, на Ботев – 4 см, дори на Рожен в Родопите – 1 см.

В Северна България валежите днес са били относително слаби, по-значителни в Южна България. В Сандански са паднали 17 л/кв.м, Гоце Делчев – 12 литра на кв. м, на Рожен – 8 л/кв.м, в Сливен – 8 л/кв.м, в Пазарджик – 12 л/кв.м. Това са по-значителните валежи за днешния ден.

Тази нощ се очакват по-значителни валежи в Източна и Североизточна България. Утре следобед очакваме сняг и в Софийска област.