Започваме добре, всичко е разчистено, тук-там закъсал ТИР

Региони

04-12-2012, 09:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова глобява 3 фирми за пропуски в почистването на снега

Министър Лиляна Павлова бясна на камионите с летни гуми и без вериги

"Започваме добре, но тепърва предстои да видим цяла зима. В София и в цялата страна пътищата са почистени, ситуацията е спокойна", обяви строителната министърка Лиляна Павлова.

Имаше 20 аварирали ТИР-а на Прохода на републиката, нямаха вериги, само там имаше малко затруднение. Но вече няма бедстващи и аварирали. Проходът на Републиката е отворен, допълни тя пред БНТ.

"За съжаление това продължава да се случва. ТИР-овете трябва да имат задължително вериги, а те нямат. Служителите на полицията са се опитали да ги спрат, но може би не са били достатъчно, защото това са били 20 ТИР-а, които са навлезли в насрещното и в трите ленти. Проходът беше задръстен заради вироглавостта на тези тираджии. Тази нощ повечето от тираджиите на Прохода на републиката са били молдовци. Усилията в следващите дни, които ще положим, са да засилим действията по повод ТИР-овете", подчерта регионалният министър.

Тя пресметна, че 700 снегорина и снегопочистващи машини са чистили цяла нощ.

Павлова допълни, че вече е в сила забраната за използване на пясък при почистването на магистралите и първокласните пътища, като се използват единствено сол и химикали.

Министърът допълни, че няма изоставени коли по пътищата.

"Апелирам, преди да се тръгне на път да се проверява сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), там информация за пътната обстановка. Има и горещ телефон – 0 700 1 30 20", каза Лиляна Павлова.