Цигански барон отрови водата в Костинброд

Мисия София

06-12-2012, 10:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Антифризът потекъл по тръбите след авария в къщата му

До понеделник жителите на Костинброд да не пият вода от чешмите и да не я използват за готвене.

Да ограничат ползването й само за битови нужди, призова пред "Дарик" кметът на Костинброд Милен Димитров.

Припомняме, че вчера водата в града беше отровена с антифриз. Той е попаднал в канализацията при авария, тръгнала от локално парно в частен дом.

Къщата е на родителите на лидера на партия "ДРОМ" Илия Илиев.
По думите на Димитров аварията е ограничена: "Тръбопроводът се промива вече два дни. Това е водоразтворим топлоносител и водопроводът ще бъде промит. Тъй като цялата ВиК мрежа на територията на Костинброд е свързана и не искаме да поемем гаранция, че в целия Костинброд водата е годна, затова препоръчваме на жителите на града до понеделник да ограничат ползването на вода. Водата категорично не трябва да се използва за пиене и за готвене, но може да се използва за миене".
Милен Димитров добави, че вече са готови първите резултати и анализи от водата: "Химическите показатели показват, че водата е в норми. Очакваме да излязат биологичните показатели, които ще са готови в понеделник. Дотогава остава в сила препоръката да не се използва за пиене водата".
Кметът на Костинброд каза още, че благодарение на бързата реакция на гражданите, които сигнализира за проблема, и своевременната намеса на полицията, които информирали населението, няма пострадали хора след инцидента.