През февруари назначават нов директор на "Пирогов"

Мисия София

06-12-2012, 14:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нарушения за 700 бона в "Пирогов"

Атанасова изрита от поста шефа на "Пирогов"

Предишният директор, както и цялото ръководство на болницата, бяха сменени заради далавери

Изборът на нов директор на болница „Пирогов” ще стане през февруари 2013 година, обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

 

"Ще се приемат документите на всички, които отговарят на условията и искат да участват в конкурса. След като комисията ги оцени, най-достойният ще заеме поста директор на "Пирогов", поясни тя.

 

"Очакванията, които имахме за размера на санкциите на болницата, бяха с максимален размер до 100 хил. лв. Всъщност далеч по-добре е, че санкцията на Агенцията за държавен финансов контрол е в много по-малък размер. Много по-малко средства трябва да отдели "Пирогов", за да плати тези санкции", добави министърът на здравеопазването.

 

Sofiautre.bg напомня, че предишният директор на болницата беше освободен от поста си, след като Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) постанови санкция от 100 хил. за "Пирогов". Глобата е за открити нарушения в договори за обществени поръчки.

 

Вместо да проведе публични търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, директорът на болницата е сключил договори с фирми, поканени от него.

 

В края на юни Десислава Атанасова смени цялото ръководство на болницата, без изпълнителния директор проф. Димитър Раденовски, който тогава запази поста си. През ноември и той бе отстранен.