Македонци плашат Борисов

Най-доброто от печата

10-12-2012, 05:21

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Писмото е от името на нелегалната организация "Македонска патриотска гарда"

Имената на президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и външния министър Николай Младенов са споменати в писмо със заплахи за живота, което е получил председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. То е от името на нелегалната организация "Македонска патриотска гарда", съобщиха от пресцентъра на ВМРО вчера.
В писмото се отправя и следното предупреждение: "В Македония никога повече да не идват и антимакедонците Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Волен Сидеров", допълниха от ВМРО.

Текстът бил написан на литературен български език, а в него имало реплики като "ще те убием, ще те убием на македонска почва", отправени към Каракачанов.
Това е поредното писмо с такива заплахи, което лидерът на ВМРО получава.
Пощенското клеймо било от град Гевгели, Македония. От ВМРО обясниха, че "Македонска патриотска гарда" се представя за организация, която се състои от специалисти от македонските спецслужби и от паравоенни структури.

Според Каракачанов е недопустимо хем Македония да очаква подкрепа от страната ни за членство в ЕС, хем да позволява на нейна територията да се вихри група хора, която заплашва български държавници.

Той определи това като откровено мероприятие на македонските служби.
"Труд" потърси директора на НСО ген. Тодор Коджейков за коментар доколко сериозни са заплахите, но той не отговаряше на мобилния си телефон.