Ски патрули и 30 ченгета с езици щъкат из Боровец

Мисия София

10-12-2012, 15:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Следят за крадци, пияни скиори и помагат на чуждите туристи

30 полицейски служители, сред които и жандармерия, ще бъдат командировани за три месеца в Боровец, съобщиха от МВР-София.  

Те ще помагат на местните си колеги при поддържане на обществения ред и сигурността в курорта през активния туристически сезон.

Ски-патрули пък ще осъществяват контрол по пистите и ще следят за пияни скиори, както и за нарушения нa наредбата, забраняваща управлението на моторни шейни по ски пистите.

Паралелно с това полицаите ще следят за кражбите на ски и ски оборудване по пистите и лифтовите съоръжения.

Взети са необходимите мерки и за гарантиране безопасността на движението. Обследвани са пътните участъци в курорта, поставени са допълнителни пътни знаци и маркировка.

От община Самоков са подсигурени 24 скоби, които ще бъдат поставяни на автомобилите, нарушили забраната за паркиране и спиране.

Подобрено е осветлението и видеонаблюдението на уязвимите места и пешеходните зони в курорта.

За оказване на помощ и съдействие на чуждестранните туристи са включени полицаи, владеещи чужди езици.

За чуждестранните туристи са изготвени брошури на още шест езика, освен английски - немски, руски, румънски, листовките, гръцки и иврит.

Създадена е организация, насочена към осигуряване безопасността на израелските туристи. Всички хотели са получили информационни брошури, които да поставят на специални табла на рецепцията.

При пристигането и настаняването на гостите от Израел, полицаите ще ги информират за опасните места, ще насочват вниманието им към повишаване на личната им безопасност.

През целия зимен туристически сезон, ще има сериозен контрол на търговските обекти в курорта Боровец.

Инспектиращите ще проверяват за съхранение и продажба на стоки без бандерол, продажба на алкохол и цигари на непълнолетни, укриване на данни за настанени в хотелите гости и др.