Вместо да гледат мач, мъжете губят 193 години пред пробни по Коледа

Животът

11-12-2012, 11:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Британците са загробили 2,1 млрд. паунда в дрехи, които не носят

Коледата наближава, а с нея и едни от най-ужасните дни за мъжкия пол, тъй като трябва да придружат половинките си на традиционния шопинг.

Експерти са пресметнали, че тази година 12 милиона женени мъже във Великобритания ще изгубят до 193 години ценно време, ако решат да придружат съпругите си в обиколката на магазините. А те включват и висене пред пробните, докато половинките им мерят нови дрехи или обувки.

А то никак не е малко, тъй като британките отделят средно по час и четиресет минути преди да се наредят с покупка на касите.

През декември това се равнява на 1,7 милиона часа в т. нар. изгубено футболно време или 1,2 милиона футболни срещи по 90 минути. Преди най-натоварения ден за пазаруване в годината, който се очаква да е 23 декември, авторите на изследването изчислили, че 60 000 часа ще бъдат изгубени от отегчени мъже, носещи торби във въпросния ден.

Ако мъжете смятат, че е достатъчно лошо да придружават половинките си само в едно пазаруване на месец, какво да кажем за една пета от представителите на силния пол, които твърдят, че ходят на пазар за дрехи с жените си два пъти месечно. Изглежда, че отделеното от мъжете време наистина е изгубено, тъй като над половината от дамите признават, че никога не носят средно шест дрехи и три чифта обувки, които са в гардероба им.

Това се равнява на 87 милиона дрехи, които залежават неносени в гардеробите на 28,5 милиона британки. Средната цена на купените от жените дрехи е 25 паунда, което означава 2,1 милиарда паунда, изгубени в дрехи, които не се носят.

"Всеки ден мъжете жертват безброй часове, докато чакат партньорките си да проучат, изберат и направят покупка. Мъжете могат да правят много по-продуктивни неща или да гледат футбол", казва Лоайе Агабани, съосновател на компанията MyHigh.St, която поръчала изследването.