Маскирана бизнесдама стои зад покушението в Пловдив

Крими

18-12-2012, 11:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ексклузивно! Опит за покушение в "Кършияка"

Стрелбата в "Кършияка" - заради конкуренция

Пловдивските полицаи задържаха извършителите на покушението в Кършияка. Това са 52-годишна плодивчанка и 22-годишен неин познат.

Припомням, че вчера около 6,30 часа 44-годишен мъж бе прострелян. Той е бил пресрещнат пред дома си от двама маскирани, които го простреляли с пушка. Мъжът е с огнестрелна рана в ръката. Няма опасност за живота му, съобщиха от университетска болница "Свети Георги".

По-късно стана ясно, че пострадалият е домакин на ученически стол, семеен с две деца.

По първоначални данни двамата са причакали мъжа пред дома му . Когато той влизал в колата си на тръгване за работа те изскочили маскирани от паркиран наблизо„Фолксваген”. Единият от тях насочил пушка срещу пловдивчанина, но той оказал съпротива и в настъпилата схватка бил прострелян в ръката. Въпреки това пострадалият мъж успял да отблъсне нападателите си и да счупи стъкло на колата им. Уплашени маскираните избягали с Фолксвагена по бул. „Васил Левски”. Малко по-късно те изоставили колата в района на „Шекер махала”. Предполага се, че инцидентът е бил провокиран след пререкание заради конкуренция между фирмите на пострадалия и жената. Заподозрените са задържани за 24 часа в ареста на Трето РУП. Лекият автомобил „Фолксваген” е иззет. Намерена е и пушката, с която е стреляно. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.