"Дим да ме няма" е най-популярната песен за 2012 година

Бургас Лайф

27-12-2012, 10:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Второто място в класацията на ПРОФОН се заема от бразилския певец Мишел Тело и песента му "Ai Se Eu Te Pego"

Песента "Дим да ме няма" на Графа и Бобо с участието на Печенката е най-популярната песен за 2012 година. Това сочи годишната класация за най-популярните песни в българския ефир за 2012 г. на ПРОФОН. Класацията ТОП 20 е извадка от седмичните класации,  изпращани на ПРОФОН от New Media Lab, за периода 2 януари 2012 г. - 16 декември 2012 г.

Второто място се заема от хитовия бразилски певец Мишел Тело и песента му "Ai Se Eu Te Pego", a почетното трето - от американския рапър Фло Райда и неговия хит "Whistle". Песента "Dead Man Walking" на румънската звезда Смайли е четвъртата най-популярна песен в българския ефир. Дуетното парче на австралийския певец Готие с Кимбра - "Somebody That I Used To Know", ги подрежда на пета позиция в годишната класация на България. Младата канадска сензация Карли Рей Джепсен проби  на музикалната сцена още с дебютния си хит "Call Me Maybe" и именно с него си извоюва шесто място в българския ТОП 20. След нея се подреждат двукратният носител на "Грами" Давид Гета и американската певица с тринидадски корени Ники Минаж с песента
"Turn Me On".

Осмата позиция се заема отново от български изпълнители. Дебютната песен на Дивна "И ти не можеш да ме  спреш", с подкрепата на Миро и Криско, освен "Песен на годината" в класацията на "БГ Радио", сега й носи ново престижно признание. Деветото място е за Джейсън Деруло и "Brething", а междинното десето - за Аура Дионе и Рок Мафия и "Friends". Класацията на най-популярните песни в българския ефир за 2012 г. продължава с Шон Пол и "She Doesn't Mind" под номер 11, Риана и Калвин Харис и "We Found Love" - номер 12, Джеси Джи и "Domino" - номер 13, Ллойд и "Dedication To My Ex" - номер 14, DJ Фреш и Рита Ора и "Hot Right Now" - номер 15, Адел и "Set Fire To the Rain" - номер 16. Музиката ни пренася отново в България за 17-тото място, което се заема от "Дийп Зоун Проджект" с Надя и песента "I Love My Dj", както и до съседната ни Румъния за номер 18 - при Алекс Мика и "Dalinda".
На предпоследното 19-то място е отново френският диджей Давид Гета, този път за песента "Titanium" с участието на Сия. В класацията ТОП 20 успява да се впише и младият български изпълнител и продуцент Криско с летния си хит "Почивни дни".

Годишната класация на най-популярните песни на български изпълнители в ефира за 2012 г.отново се оглавява от Графа и Бобо с "Дим да ме няма". Втората позиция е за Дивна, Миро и Криско с "И ти не можеш да ме спреш", а третата - за "Дийп Зоун Проджект" и "I Love My Dj". Останалите места в българския ТОП 10 се подреждат така: Криско и "Почивни дни" на номер 4, Рафи и "4321" - номер 5, 100 Кила и Лора Караджова и "Цяла нощ" - номер 6, Били Хлапето, Лексус и Димчо и "Баш Майсторска" - номер 7, Богомил и "Спри" - номер 8.

Били Хлапето заема и 9-тото място, този път с песента "Когато ти трябвам" с участието на Михаела Филева. Десетата позиция в класацията е за Кристо и Лора Караджова и общия им хит "Оставам тук"./ в. Преса