Без bTV в Булсатком, абонатите ще плащат по-малки такси

Двете страни продължават да се разминават в преговорите

Както и се очакваше, абонатите на Булсатком останаха без bTV и останалите канали на bTV Media Group в първия работен ден. Двете страни така и не се договориха до края на 2012 година, а програмите бяха оставени в пакетите на оператора само за почивните дни.

В последния работен ден - 28 декември, договор не бе подписан, като от телевизията обявиха, че всички големи доставчици са приели условията им, с изключение на Булсатком. От медията продължават да твърдят, че оператора продължава да "крие" истинския брой абонати, като се цитира независимо проучване и дължи огромни суми.

От своя страна Булсатком пусна следното съобщение днес:

"Уважаеми клиенти, Извиняваме се отново за причиненото неудобство. Въпреки усилията ни да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите ни, сигналът бе преустановен поради изтичане на договора ни с bTV Media Group. Сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение."

Днес се очаква разговорите да продължат и в крайна сметка да се стигне до някакъв компромис в интерес на зрителя.

От Булсатком уточняват, че за времето, в което програмите на медийната група отсъстват от пакетите, клиентите ще плащат по-ниски такси.

Засега не е ясно каква ще бъде позицията на TV7, които по Коледа също обявиха, че нямат договор с Булсатком и ще спрат програмите. Все още обаче те са в ефир.