Перат дрехите на НСО за 62 000 лв.

Политика

05-01-2013, 14:50

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Освен дрехи, Национална служба охрана се снабдява и с нови автомобили

Националната служба за охрана (НСО) ще плати около 62 000 лева без ДДС за пране и химическо чистене.
Тази седмица НСО обяви обществена поръчка с предмет "химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО за двегодишен период". Поръчката е разделена в две самостоятелно обособени позиции, като едната се отнася за служителите на НСО в София, а другата за почивната база "Сандрово" край Варна.
Предвижда се за нуждите на службата в София да се дадат около 25 000 лева без ДДС за пране и около 10 000 лева без ДДС за химическо чистене. Те трябва да отидат за събиране, пране, дезинфекция, сушене, гладене, опаковане и транспортиране на спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими, пердета и завеси, както и за химическо чистене и опаковане на униформено облекло, сака, панталони, блузи, шлифери, жилетки, риза, палта, якета, пуловери, вратовръзки, шалове, спортно облекло и дори рокли.
Останалите пари по обществената поръчка ще бъдат изхарчени за нуждите на базата край Варна, като там е нужно да се събира, пере, дезинфектира, суши, глади, опакова, транспортира спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одяла, покривки, килими, пердета, завеси.
В действителност сумата, която ще се изхарчи по тази обществена поръчка бледнее на фона на парите, които НСО изхарчи през декември, за да си купи нов брониран автомобил. В средата на миналия месец НСО плати 649 179 лева без за един нов брониран автомобил. В допълнителната информация към обявлението за възложената поръчка от НСО посочиха, че "към настоящия момент Националната служба за охрана разполага с недостатъчен брой бронирани леки автомобили и не може да обезпечи сигурността на всички охранявани от нея лица. Поради това обстоятелство са необходими допълнителни доставки, предназначени за увеличаване на броя на специализираните бронирани леки автомобили". Вероятно точно заради това в последните дни на декември в Официалния вестник на ЕС, НСО публикува предварителна информация, че има намерение да си купи 20 броя луксозни леки автомобила и 3 броя пътнически автомобила 8+1 места.