Повече синдикалисти в Бургас ще отстояват ръста на заплатите

Парите

08-01-2013, 15:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сините в Бургас призовават да не пада 10% данък доходи

Продължава настояването за нови увеличения и добър бизнесклимат

Все повече синдикални членове са набрали ортанизациите през последните 12 месеца в Бургаски регион, отчита председателят на КТ "Подкрепа” в Бургас – Иван Костадинов.

Да няма служители, работещи под минималната работна заплата и тя д ане се облага с данък, това ще продължат да искат от организацията, уточни той пред Burgasutre и допълни, че настоящото увеличение с 20, а не с 60 лева е оптимистична прогноза за това, което предстои да се случи през настоящата година.

Според  синдикалния лидер, реакцията на правителството е един добър знак за началото на диалог, който може да достигне до добри резултати и за работещите и за бизнеса. По думите му обаче това стане реално само при условие, че се сбъднат прогнозите за освежаване на финансовия климат в следващия период.

Иван Костадинов увери още, че ще продължат и исканията на КТ "Подкрепа” за социалните придобивки и допълнителен ръст на минималната работна заплата. За организацията на дневен ред ще бъде и ръста на финансовото възнагражение в сферите, които отчитат добри резултати. Разкриването на работни места, което е приоритет на синдикалистите обаче ще зависи  изцяло от добрите условия пред представителите на бизнеса, които също са в критично състояние в момента.