Булсатком: Няма как да крием абонати, изрядни сме към bTV (ВИДЕО)

Мисия София

09-01-2013, 10:40

Снимка:

YouTube

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

bTV се опитва да наложи непосилна цена за крайния потребител, твърди Пламен Петков

Скандалът между bTV и Булсатком продължава без особена промяна, като казусът бе коментиран късно снощи и от тв доставчика пред "Господари на ефира".

Пламен Петков и Младенка Джалова отхвърлиха обвиненията на телевизията, която от две седмици твърди, че Булсатком крие абонати и дължи огромна сума. От медията дори стигнаха по-далеч като обявиха в официална декларация, че Булсатком спъвала развитието на българската култура, тъй като дължимата сума щяла да стигне за производството на два български сериала.

bTV прекрати едностранно договора си и затова от 2 януари програмите им не могат да бъдат излъчвани.

"Ние няма как да крием абонати, компанията ни е регистрирана в България и подлежи на всякакъв контрол", заяви Петков.

"Никога при преговорите досега не е била правена връзка между брой абонати и програма", допълни Младенка Джалова. По нейни думи, те са изрядни в плащанията си към bTV според договореностите, които имат.

"Липсата на договор се дължи на факта, че вече един месец bTV се опитва да наложи на Булсатком, а по моя информация и на други оператори цена, която според нас е непосилна", каза още Пламен Петков.

Нека направят пакет "bTV канали" и тогава да се види дали тази цена може да бъде платена от абонатите и дали те ще искат, призова от своя страна Джалова.

От Булсатком изразиха недоумението си, че от телевизията комуникират чрез ефира си, а не излагат търговските условия на масата за преговорите и да се постигне споразумение в името на зрителите.

"Станахме свидетели на изключително неприятни послания от страна на bTV, които директно подканяха зрителите си да сменят оператора си и бяха посочени конкретни имена. Смятаме, че това нарушава правото на хората за свободен избор", сподели още Петков.

Преди няколко дни Петков дори се закани в ефира на Дарик радио, че може да се обърне и към съда за тази постъпка на телевизията.