Как зорлем ме карат да залюбя Булсатком

Защо държавата се меси в търговски спор?

Сухите факти са ясни - полиция нахлу в офиса на ТВ+, зад която седи Булсатком. Независимо дали документално е така. Причините - имало двойно счетоводство, служителите взимали заплати по карта и някаква останала част на ръка.

Предполагам на всички - от Бойко Борисов до най-мижавия предприемач, им е ясно, че по подобен начин се плаща в голяма част от българските компании. Както и на всички им е ясно, че подобна показна акция не е заради някакви си допълнителни пари.

Ако бяхме нормална държава, при подобен казус Икономическа полиция и Инспекцията по труда отива, правят проверка, и ако има нещо незаконно се образуват дела и се налагат санкции. Но в никакъв случай не се бият тъпаните, особено във време, когато проверяваните имат търговски спор с медийни групировки.

Каквито и формулировки да хвърлят от полицията и прокуратурата - горчивият привкус сред публиката няма как да бъде премахнат.

През последните няколко години bTV се утвърди като една от най-значимите марки. Само за няколко седмици, с агресивен и на места смешен PR (визирам как Булсатком спъва развитието на българската култура, тъй като дължали пари в размер на два сериала!), медийната група се срина в очите на стотици хиляди.

В атаката срещу Булсатком прозират много интереси и едва ли някой може да каже на 100% откъде идва тя.

Абонат съм на Булсатком от няколко години и ако трябва да бъда честен нямам особено добро мнение за тях. Не заради предлаганите услуги, а заради поведението на част от хората, които работят за фирмата. А в крайна сметка именно те са лицето и хората си съставят мнение от отношението оператор-клиент. Дори съм писал и оплакване, но това в случая не е толкова важно.

Хващам се обаче, че покрай този медиен скандал някак несъзнателно заставам на страната на Булсатком. При това без да съм наясно имат ли вина, дължат ли пари, крият ли абонати. Така и никой досега не показа, не извади някакви официални документи и аз като страничен зрител трябва да гадая кой е крив и кой е прав.

След акцията на полицията обаче съм на път да залюбя тези, които с нищо няма да отвърнат на чувствата ми. Най-много да ми намалят с лев-два месечната такса, което както казват в един морски град - "нит ма грее, нит ма изстудява".

Никак не ми харесва как един търговски спор заприлича на боксов мач между Кличко и последния в ранглистата. Държавата взе страна в един частен казус, пък нека ми обясняват за заплатите в ТВ+...