"Атака" иска оставката на Вежди, той пък ще съди Волен

Политика

18-01-2013, 13:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сидеров бесен, че пуснали в Бояна да се снима турски сериал

Шумен скандал избухна в парламента между Вежди Рашидов и Волен Сидеров.

"Атака" поиска министърът на културата да подаде оставка. Лидерът на партията го обвини от парламентарната трибуна за проекта в Бояна да се снима българо-турски сериал на исторически теми. За това Вежди Рашидов бе наречен "турски шпионин".

Според лидера на "Атака" Турция лансира в страната ни една лъжовна картина за робството.

"На Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а ще играе белот с поробителите", коментира гневно Сидеров. Партията счита, че министър Рашидов е основен турски агент в българското правителство, който прокарва турската политика в България.

Министърът на културата веднага отговори на нападките: "Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник".

Рашидов даде поясни, че тези думи на Сидеров са минали всякакви граници.

"Няма да приема някой да си позволява от позицията на никой да ме плюе", каза той, като заплаши, че ще го осъди за тези думи, "за явните клевети и лъжи в тях".

В същото време покрай изявлението на Рашидов премина Волен Сидеров и между тях се завърза поредната словесна схватка.

През високите децибели на двубоя Рашидов обвини самия Сидеров, че работи за турските интереси.

"Кой си ти, довчерашен книжен слуга", обърна се министърът към депутата и продължи:

"Довчерашен книжен слуга, пред очите си ми бил, от 30 години те знам. Винаги ще бъда голям художник, за разлика от теб", заяде се Рашидов. Сидеров пък му каза да си остане художник, но не и министър.

"Досега ни набиваха турски сериали всяка вечер. Той не отговори на въпрос, че ще се снима българско-турски сериал, който ще се снима с посредничеството и помощта на министъра на културата. Български актьори ще играят в турски сериали и ще разиграват епизоди от историята на България. Ние сме категорично против турската пропаганда да стъпва на българска земя, да използва киноцентъра", каза след скандала Волен Сидеров.