Кървавата драма е заради изневяра или дългове

Млад мъж уби двете си деца и съпругата, после се застреля

Най-вероятната причина за трагедията в пловдивския квартал "Кючук Париж" са дългове на фамилията към банки, споделиха запознати с разследването. Не се изключва и варианта ревност, въпреки че Николина била прибрана жена, предимно се е грижила за децата си и възможността да е излизала с друг мъж е почти минимална, пише Стандарт.

Георги е имал няколко потребителски кредита към банки и огромен заем от 200 000 лева. Съседите споделят, че двамата обсъждали да отворят магазин. Преди време се занимавали с туристически бизнес. Николина била управител на къща за почивка в родното й Чепеларе, а Георги държал фирмата "Жоро тур" действала до 2003 година в Нареченски бани, от където е и той. Преди около 3 месеца Николина напуснала работа и парите започнали да не им стигат. Независимо от това, двамата са посрещнали Нова година в Истанбул. Те си взели и чисто нова "Дачия", която вчера бе паркирана пред блока им, а на задните седалки бяха детските столчета на момченцата.

Сержантът от авиобаза Граф Игнатиево Георги Тепавичаров вероятно е получил психическа криза от безпаричие или от ревност и в състояние на временна невменяемост е застрелял от упор двете си деца и жена си в Пловдив. Това е основната версия, по която работят криминалистите, предаде “24 часа”.

Проверяват се и близки на семейството или версия за болезнена ревност.

Цялото семейство - бащата Георги, майката Николина и двете момченца - Илия, на 8 г., и 4-годишното му братче Ангел бяха намерени вчера с куршум в главите.

Трагедията се разиграла през уикенда в квартирата им в кв. Кючук Париж. Стреляно е чисто, отблизо с личния револвер на Георги, оръжието е открито до него, коментираха оперативни работници минути след огледа на място.

Георги и Николина

Много ведро момиче, напусна обаче работа, защото заплатата  се струваше малка, каза нейна колежка. Николина получавала към 350 лв. като продавачка.

И двамата бяха много готини, редовни клиенти са ни, казаха и от съседния хранителен магазин. По-често пазарувал Георги и все с двете момчета. Много обичал да ги глези, купувал им разни вкуснотии.

Като влезеха, той питал: За кого работи тати? За нас, отвръщали като войници Илия и Ангел. Една от продавачките в магазина дори била приятелка на Нина, която слизала да си бъбри с нея. Все се смеехме: “Колежке, колежке”, нали и тя като мен зад щанда се трудеше, заяви младо момиче, пожелало името му да не се споменава.

В случая с мъртвото семейство има тройно убийство с последвало самоубийство, каза шефът на криминална в Пловдив комисар Николай Кирков.

Нямало основание да се твърди, че е имало външна намеса. Апартаментът е бил заключен отвътре, каза още Кирков.

Децата

Само преди 11 дни - на 10 януари, семейството е празнувало рождения ден на малкия им син - Ангел.

Тогава той е навършил 4 годинки, става ясно от профила на Николина във фейсбук.

Към края на 2012 г. родителите са били на екскурзия в Турция без децата си. Семейството смятало скоро да открива собствен магазин, но изпитвало финансови затруднения.

Големият син Илия бил второкласник в кварталното ОУ “Братя Миладинови”, а малкият в трета група в детската градина. В петък Илия бил на занятия, майка му дошла по обед да си го вземе. Бяха весели, сподели класната на Илия Кирилка Кирева.

Вчера обаче, след като не се появил на училище, към 10,30 ч тя поискала разрешение от директорката Румяна Петрова да провери какво става. Отидохме към жилището им, но още на входа полицаи ни спряха, казаха само, че има нещастен инцидент, обясни Кирева.

Педагогически съвет вчера няколко часа умуваше как да съобщи днес във 2 “а” клас защо Илийчо повече няма да идва на училище. От Районния просветен инспекторат ще пратят мобилна група психолози да разговарят с децата.

Родителите правеха впечатление на много отговорно семейство, заяви пред “24 часа” класната. Винаги идвали на родителски срещи, даже питали с какво могат да помогнат на класа.

Илия беше отличник, математик и много весело дете, не сме залелязали да има проблеми вкъщи, обясни класната. Преди новогодишните празници детето се хвалело, че татко им ще ги води на екскурзия до Боровец.

Ученическа любов свързва Георги и Николина

Николина и Георги са възпитаници на Професионална гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе.

През 2002 г. Николина завършила средното си образование с отличен успех 5,67. Двамата се запознали още тогава и заминали да живеят в Пловдив. По-късно Николина завършила бизнес администрация в Пловдив.

Родителите на убитата въртели малък бизнес със стаи за настаняване и хранителен магазин. През лятото баща й Емил Царев починал. Сестра й Живка не живеела със семейството. След смъртта на баща й семейното хотелче е с име “Тепавичарови”. Те въртели хотела с 20 легла в 8 стаи заедно с майка си. За контакти и връзка с клиенти е посочена Николина. Според запознати къщата за гости обаче е била ипотекирана.

Ген. Цанко Стойков, командир на военното летище: Точен и интелигентен, без проблеми в службата.

Добър военнослужещ, не е имал никакви проблеми в работата. Така командирът на авиобаза Граф Игнатиево ген. Цанко Стойков описа Георги Тепавичаров.

По време на трагедията в дома му той е ползвал отпуск.

Имал разрешена почивка от 8 януари до 4 февруари.

Вестта за смъртта на сержанта и семейството му светкавично обиколи елитната авиобаза. Как е възможно, чудеха се авиатори и военни служители. Повечето не можеха да се сеят кой е Георги Тепавичаров, тъй като е на служба в Граф Игнатиево от 2011 г.

Преди това работел в логистични формирования в Пловдив. Сержанти и офицери не преставаха да се питат кой е колегата им, застрелял жена си, децата си и себе си.

Последната му длъжност в авиобазата е специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи, става ясно от кадровото му досие.

Беше точен и интелигентен, даваше дежурства при радиостанциите и компютрите на кулата, коментираха от ВВС.

“Сещам се за кого ме питате, но не мога да ви го опиша какъв е. Голямо поделение сме и не се познаваме всички”, заяви дългогодишен авиатор.

Тепавичаров постъпил в армията през 2001 г., а е произведен в сержант през 2008-а, сочи кадровата справка. Има висше гражданско образование.

Получавал е награди за добре изпълнени задачи. Не е участвал в мисии зад граница.