Спокойствие в държавата, Пайнер се отказа от европарите

Димитровградската компания ще купува техниката със собствени средства

Един от най-големите проблеми в държавата през последния месец - спечеления европроект от музикалната компания Пайнер, получи ново развитие.

С официално писмо до Управляващия орган на програма "Конкурентноспособност" инж. Митко Димитров е уведомил за решението си да се откаже от евро финансиране, като не се посочват причините.

Димитровградската компания понесе тежки удари по имиджа си, включително и от Европа, след като стана ясно, че е спечелила проект за техническо оборудване на телевизиите си за над 3 млн. лева, включително и собствени средства. До края на тази седмица трябваше да бъде завършена проверката как компанията е била избрана, но явно след отказа няма да има нужда от допълнително разследване. По рано през седмицата стана ясно, че и Европейската комисия е разпоредила проверка на проекта.

Най-вероятно за да утихне общественото напрежение, шефът инж. Митко Димитров е решил да направи модернизацията със собствени средства.

Той беше обвинен, че е спечелил европарите заради членството си в управляващата партия ГЕРБ. Ще припомним, че обществената реакция прекрати и амбициите му да стане депутат, след като бе влючен в листите на ГЕРБ на последните парламентарни избори, но после бе изваден след негово и на Бойко Борисов решение.