Прокурор Ангел Георгиев не е взимал рушвет, освободиха го

Юристът Марин Стефанов, който подредил ситуацията, ще бъде обвинен в измама

Окръжният прокурор Ангел Георгиев, който бе закопчан при специализирана полицейска акция заради данни, че е взел подкуп, е освободен след изтичане на 24-часовия арест, тъй като не са открити никакви доказателства уличаващи го в корупция, информират от Софийска градска прокуратура.

Оказва се, че магистратът е бил въвлечен умишлено в ситуацията с 8-те хил. лв., за които вътрешният министър Цветан Цветанов днес сутринта съобщи, че били иззети при акцията. Целта била с парите да се облагодетелства адв. Марин Стефанов, който бе задържан заедно с прокурор Георгиев в "адвокатското кафене" на ул. "Гурко", сочи още информацията от СГП.

По данни на разследващите юристът поискал от свой клиент 8 хил. лв., на когото е обяснил, въвеждайки го в заблуждение, че парите се искат от прокурора, за да прекрати досъдебното производство.

Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у  клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари, във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а юристът е злоупотребил с името му. Не са налице и доказателства, че Георгиев е подозирал за намерението и действията на адвоката.

 На Стефанов ще бъдат повдигнати обвинения в измама, допълват от СГП.