Битката на една майка с левкемията: Ани дари живот, сега се бори за своя

Животът

15-02-2013, 17:36

Снимка:

Facebook

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Младата жена се нуждае от трансплантация, нека помогнем

Тя е на 32 години. Майка е на малката Рая, която се е появила преди три месеца. Седмица преди да роди Ани от Пловдив направила задължителните за всяка бременна кръвни изследвания. Резултатът от тях обръща живота й. Лекарите откриват атипични клетки. Дни след появата на бебето, диагнозата на майката е потвърдена от хематолог. Има остра форма на левкемия. Ани се подлага на тежка химиотерапия.

Лекарите казаха, че има подобни случаи, при които пациенти са излекувани след първите блокове на химиотерапията. При Ани, за съжаление, не се получи, разказа за Plovdivutre.bg съпругът й Мирослав.

Сега шансът за живот на младата жена е костно-мозъчна трансплантация. В България такава се прави само в София. Проблем у нас обаче е намирането на донор на костен мозък. В родния регистър записаните са малко. Трудно е и защото се търси съвместимост от  90 – 100 %.

За да бъде успешна трансплантацията е важна и средата, в която тя е извършена, както и най-малко тримесечния период на възстановяване на болния, каза Мирослав. Всичко трябва да е абсолютно стерилно, една лека настинка може да се окаже фатална.

Проучване на таткото е показало, че Ани може да бъде спасена в Германия. Мирослав е намерил клиниката, която може да върне надеждата. При това у нас има потенциални 1 500 донора, а в германската листа те са 9 милиона. Шансът бързо да се намери съвместимост е много по-голям.

За лечението на Ани са нужни 150 хиляди евро. 15 хиляди от тях са за намирането на донор. Останалите за трансплантацията и възстановяването.

Малката дъщеричка Рая, Мирослав и близките на Ани се обръщат към всеки, който може да помогне. За да върнем усмивката на майката, за да расте Рая обичана.

Направена е дарителска сметка на името на: Анна НиколоваПаунчева

Райфайзенбанк

BIC: RZBBBGSF

IBAN No:

В лева: BG74RZBB91551092359002

В евро: BG77RZBB91551492359012

 

Посетете и "ПОМОГНЕТЕ ДА СПАСИМ АНИ" във Фейсбук.

 

Тази вечер на Фейсбук страницата на Ани споделиха: "За да открием ДМС номер са необходими около 2 - 3 седмици, документи от Министерството на здравеопазването, комисия, чакане на отговор и т.н., ние имаме 20 дена да съберем сумата. Всеки може да преведе по сметката, дори и малка сума, ако превода в банка затруднява някои, оставям номер за връзка 0887 388 500- Хенриета, ще реагираме веднага за всяка Ваша помощ, за нас е важна, дори и малка сума."