По-къс отчетен период = 100 лв. повече ток

Собственикът на аптека в "Лазур" Георги Караилиев смята, че електромерът се манипулира

Със 100 лв. повече плати собственик на аптека в к-с Лазур за ток, но за разлика от повечето опарени от енергоразпределителя Георги Караилиев забелязва, че сметката е за по-къс отчетен период.

Солената фактура обхваща периода 4. 12.2012 - 31.12.2012 г. "Дори няма цял месец. Последната ми сметка е на стойност 307 лв., а за предходния месец е със 100 лв. по-ниска. Не съм правил преустройство в аптеката, нямам и допълнително уреди. Работят обичайните 2 хладилника, климатик и осветление", коментира Караилиев.

Той се съмнява, че електромера в кооперацията, където се намира обектът му се манипулира, тъй като таблото зеело почти с две педи.  "Таблото е отворено, всеки може да размести кабелите и вместо моя ток аз да плащам нечий друг", жалва се собственикът.

Съмненията за манипулация на елктромера и солена фактура провокираха Караилиев да се оплаче в редакцията на Burgasutre. Репортерската ни проверка на място показа, че действително е така.

Ел.таблото се намира на партерен етаж във входа на кооперацията, в която се намира обекта на Караилиев. Оказа се обаче, че достъп до него има всеки който пожелае, тъй като освен металните врати на електромерите, зееща се оказа и вратата на самия вход.

Фармацевтът споделя още, че не само неговата сметка за ток е набъбнала. С близо 90 лв. за електричество опарили и възрастните му родители в Ахелой.

"Те живеят на село, отопляват се с дърва, готвят на газ. Пенсиите и на двамата са общо 200 лв., как щяха да си платят тока ако не бях аз или нямах възможност да им помогна", пита бургазлията. Караилиев е категоричен, че най-малкото, което ще направи е да заведе жалба срещу EVN както за зеещото табло, така и за завишените сметки.