Пълним картата за рейса с колкото пожелаем

Джи пи ес системи, видеонаблюдение и електронно таксуване са само част от екстрите в интелигентната система за градски транспорт

Джи пи ес системи, видеонаблюдение и електронно таксуване са само част от екстрите, които се предвижда да бъдат въведени с интелигентната система част от мега проекта за интегриран градски транспорт, който пилотно се изпълнява в Бургас.  
След стартирането й всички светофарни уредби в града ще бъдат синхронизирани с обществения транспорт, така че рейсовете да се ползват с предимство по линиите, които изпълняват. Сред новостите, които предстои да бъдат въведени, е и почасовото билетче за рейса, с което пътниците ще могат да пътуват по всяка една от линиите до изтичане на времетраенето му.
Електронните карти за градския транспорт вече ще се издават веднъж годишно, а не както беше до сега всеки месец.

"Който има желание ще му бъде издадена пътническа карта за цялата година и от там нататък ще има грижата да си я зарежда според нуждите си в зависимост колко често пътува. Търсим най-положителното и най-пригодното в нашите условия, които да предложим на бургазлии, те пък от своя страна да могат да изберат най-оптималния начин за пътуване", обясни шефът на БургасБус инж. Петко Драгнев.

По думите му всички, които към момента пътуват с намаление, ще запазят преференциите си и след въвеждането на новата система.
"В момента се подготвят документите. Всички тези етапи ще влязат след провеждане на обществена поръчка и след излъчване на победител за изпълнение на задачите по проекта. Трудно ми е да се ангажирам с някакви конкретни срокове, но разчетите са до края на лятото и ако всичко е нормално и няма обжалване изпълнението да стане факт", допълни Драгнев.