Изцепките в Оскарите. Поне с нещо да са интересни!

Кой, как и какво коментира по време на тазгодишните Оскари

Тазгодишните големи Оскари бяха връчени на Бен Афлек за филма "Арго", Даниел Дей-Люис за ролята му в "Линкълн", Дженифър Лоурънс за "Наръчник на оптимиста", Кристоф Уолц за "Джанго без окови" и Ан Хатауей за "Клетниците".

Ето и паметните изказвания от 85-те Награди на филмовата академия, които ще останат във филмовия фоклор и които направиха Оскарите една идея по-интересни.

"Бях тук преди 15 години... Никога не съм си помислял, че ще се върна отново" - актьорът и режисьор Бен Афлек, след като прие наградата за най-добър филм за иранската заложническа драма "Арго". Преди 15 години той получи първия си Оскар заедно с Мат Деймън за най-добър сценарий в лентата "Добрият Уил Хънтинг".

"Преди около три години, преди да решим да го направим, както му е редът, се ангажирах да играя Маргарет Тачър..." - Даниел Дей-Люис, след като получи рекордния си трети Оскар в категория "най-добра мъжка роля".

"Какво се случи ли? Вижте ми роклята. Опитах се да се кача по стълбите в нея. Ето какво се случи, стъпих върху плат. А и бяха пастирали стъпалата" - победителката в категория "най-добра актриса" Дженифър Лоурънс, която се пльосна на пода, докато крачеше към сцената, за да получи своята статуетка.

"Благодаря ти, боже на киното" - Анг Лий, след като получи наградата си за най-добра режисура за "Животът на Пи".

"И тя се сбъдна" - Ан Хатауей за мечтата си, след като грабна статуетка за най-добра поддържаща актриса за ролята си в музикалната адаптация на "Клетниците.

"Още една чаша шампанско и това е всичко за тези дни" - британската певица Адел в задкулисно интервю, по време на което разказа за плановете си след Оскарите. Изпълнителката и нейната "Skyfall" спечелиха приза за най-добра оригинална песен.

"Добре дошли в Белия дом, хора" - първата дама Мишел Обама във видео връзка от Вашингтон преди да обяви победителя в категория "най-добър филм" - "Арго".

"Видяхме ви гърдите, видяхме ви гърдите" - водещият Сет Макфарлън обръща внимание на разголените сцени в част от филмите в монолога си в началото на церемонията.