Цяло село на чело с кмета в защита на обвиняем за двойно убийство

Крими

25-02-2013, 11:45

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Болна адвокатка отложи делото за двойното убийство в Рудник

800 души от Рудник са се подписали в подкрепа на Иван Симов, обвинен за смъртта на Стоян Вълков и Тодорка Калпаклиева

Подписка в подкрепа на Иван Сомов, който бе обвинен за убийството на лихваря Стоян Вълков и съпругата му Тодорка Калпаклиева, върви из селото на обвиняемия по инициатива на селския кмет. В нея подписи са положили над 800 души, стана ясно на поредното заседание в Бургаския окръжен съд днес.

По инициатива на кмета Ангел Исаев подписката се озова и в съда, но не бе приета като доказателство, тъй като той не е страна в процеса, а листът с парафите бил ксерокопиран, обоснова отказа си съдия Стефан Стойков.

По време на днешното заседание за пореден път бе разпитан Румен Янакиев, който над 2 пъти сменя показанията си.

Точно поради тази причина се наложи той да бъде привикан наново, за да даде показания, като днес призна, че под натиск наложен от брата на Иван Симов - Георги, е сменил първоначалната си версия.

Според нея обвиняемият не само е имал самоделно оръжие, но и е стрелял с него след запой с приятели. Янакиев е направил и скица на оръжието, за която по-късно отрича. Обяснява още, че не е давал показания пред съдия, подписал се в някакъв протокол и до там.

Днес обаче магистратите му напомниха, че носи наказателна отговорност за лъжливи показания и Яакиев набързо разказа как братът на обвиняемия го е подучил да излъже.

Делото продължава и утре с разпит на свидетели.