Прости съвети за растеж на косата

Животът

02-03-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лунна диета - март 2013

Какво може да подпомогне растежа на вашата (бъдеща) разкошна грива?

Всеки един фризьор би намерил поне десет довода против нашето нежелание да си скъсим косата.

Най-логичният от тях разбира се е „коса е, ще порасне“. И след известно време размисъл ние се съгласяваме да я подкъсим. При къса подстрижка е наложително всеки месец да се подравняват краищата, които сякаш напук растат твърде бързо. Но когато най-сетне решаваме да пуснем дълга коса, растежът неизвестно защо рязко се забавя.

Какво може да подпомогне растежа на вашата (бъдеща) разкошна грива?

1. Борим се със зъби и нокти за всеки пораснал милиметър и не бързаме да отидем на фризьор... Това е грешка. Точно за да расте косата по-бързо, тя трябва да се подравнява периодично. Това ще я направи и по-здрава.

2. Водата при миене на косата трябва да е топла, а не гореща. Изплакването на косата трябва да се прави дори с хладка вода.
3. Не се подлагайте на химическо къдрене, а при боядисване ползвайте щадящи косата бои.
4. Избягвайте високите температури – ползвайте по-рядко сешоар, преса или маша. Не е нужно да се отказвате напълно от тях, но си спестете употребата им поне в дните, когато няма да ходите никъде. Сухата и изтощена коса не може да расте бързо.

5. И разбира се не забравяйте, че здравето на косата ви зависи не само от външните фактори. Хранете се здравословно, намалете консумацията на пушени, осолени и мариновани продукти, яжте повече храни със съдържание на калций (извара и риба например). Не на последно място по значение е и приемът на мултивитамини./Woman.bg