Руски учени вадят секретно проучване на Людмила Живкова в Странджа

Животът

04-03-2013, 14:36

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Примата на социалистическа България е търсила гробница на богинята Бастет

Свръхсекретно проучване в Странджа за гробница от римско време на богията Бастет, поръчано лично от Людмила Живкова, може да бъде изтупано от прахта и разсекретено.

За това споделят местни източници от пограничната община Малко Търново.

Причината е официалното искане на група руски учени, според които информацията от разследването може да се окаже изключителна находка, която освен всичко друго би повлияла на цялото човечество.

До момента информацията за гробница на древната богиня в Странджа планина, в близост до Малко Търново, е била тълкувана повече като легенда, а възможността да се стигне до артефакти е била напълно изключвана.

Въпреки това руските научни работници твърдят, че Людмила Живкова е изпратила в района експедицията през 1981 година, която е извършвала разкопки в продължение на повече от 8 години. След смъртта й обаче проучването е засекретено. 

Според легендата в подножието на най-високия връх в българската част на Странджа - Градище, има египетска пирамида, в която е погребана богинята с глава на котка. Гробницата е построена през VIII в. пр. н. е. и била затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие. 

Истерията около египетската гробница в Странджа започва след появата на странна древна карта с неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. Притежателят й, чието име се пази в тайна, решил, че става въпрос за скрито съкровище. Дълго време търсил специалисти, които да разчетат картата, докато се озовал в БАН. Оттам документът попаднал при Людмила Живкова.