Шок! "Нефтохимик" спира участието си в първенството

Спорт

12-03-2013, 15:44

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Причините за това са много, въпреки усилията, които полагат спонсорите на клуба и община Бургас

Лидерът в първенството на страната "Нефтохимик 1962" прекратява участието си в надпреварата, съобщиха оттам преди броени минути. 

В същото време стана ясно, че изпълнителният директор Благо Митрев е подал оставка, която е приета от собствениците. Самите те са извън страната и ще дадат повече светлина по въпроса след завръщането си в България.

Публикуваме изявлението от клуба, което е поместено в официалния сайт на "Нефтохимик" без редакторска намеса:

Отборът на ПФК „Нефтохимик 1962” АД е изправен пред невъзможността да продължи своето участие в първенството на Обединената „Б” футболна група. Причините за това са много, въпреки усилията, които полагат спонсорите на клуба и Община Бургас.

Ръководството е направило всичко необходимо за провеждането на двубоя от 16-тия кръг с отбора на Банско, тази неделя на стадион Лазур. В същото време ще продължат да се  търсят варианти и възможности, за да се осигури необходимия финансов ресурс за съществуването на клуба". 

Между редовете на това кратко изявление на най-титулования бургаски клуб се подразбира, че оттам изпитват трудности, свързани с финансирането, липсата на собствена база, недостатъчната субсидия от страна на общината, както и непосилен за клуба наем, за да играят шейховете домакинските си мачове на стадион Лазур.

Единственият светъл лъч е търсенето на варианти за финансиране на клуба, който е на прага на завръщането в елитния ни футбол, коментират запознати със ситуацията.