Пресолихме супата, призна №3 в ГЕРБ

Красимир Велчев недоволен, че доходите са ниски, за да сме отличниците на Европа

Пресолихме супата, призна председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и допълни, че оттук нататък ГЕРБ като партия ще има корекции в политиката и особено в социалната сфера.

"Говорим за доходите. Вече го казах образно: пресолихме супата", обяви той в интервю за БГНЕС

По думите му в стремежа си ГЕРБ и кабинета да придобие висок авторитет сред партньорите ни в Европа, сме станали "прекалено големи отличници".

Той обаче не пожела да конкретизира дали партията е станала заложник на политиката, водена от досегашния финансов министър Симеон Дянков.

"Не искам да давам такива оценки, лошото за мен е известно разочарование от политиката", призна обаче той.

Шефът на ГЕРБерите в парламента допълни, че още не е решил дали да остане в политиката - "всеки от нас ще сбърка, ако има за самоцел влизането си в НС", отсече депутатът.

"Работя в една институция, където всички негативи се приписват на нея, а позитивите ги обират други. Обирахме негативите на недобре подготвени законопроекти на средния ешелон, в министерствата", отсече той.

Красимир Велчев сподели, че биографиите на служебните министри са впечатляващи.

"Надявам се, тези, които са ги номинирали не са сбъркали и нека подходим с доверие към тях", призова той и продължи: "Убедих се в последния месец, че наистина има хора у нас, които са заинтересовани в България да няма ред, а анархия, за да могат по-добре да си свършат техните неща, които не са в интерес на обществото", е неговото мнение.

Споед Велчев всеки следващ кабинет, който се пребори с корупцията и престъпността или с тяхното ограничаване, за да има повече справедливост в държавата, ще успее.