Нагло! Фелдшер наби жена в Спешното

Крими

14-03-2013, 12:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Налагат му наказание, а здравната каса в Силистра започва разследване

Фелдшер наби жена в Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра, когато тя отишла да прегледат детето й.

След като преди дни малката Симона започва да кашля силно, майка й Диана Христова се обажда на 112 за линейка. Диспечерът на телефона й предлага да вземе такси.

"Аз казах, че нямам такава възможност и държа да ми се пусне линейка, след което беше затворен телефонът. Втори път набирах и тогава вече ми пуснаха линейка", разказа жената.

Пристигайки в Спешния център, Диана иска обяснение от диспечера при кои случаи й се полага линейка.

"След което той един път се опита да ме дръпне, буквално ми налетя, отдръпнах се. Неговият отговор беше: "Ти знаеш ли кой съм", спомня си Диана.

Обвиненият за побоя фелдшер обясни по телефона за bTV, че в момента не може да разкаже какво се е случило от негова гледна точка, защото е приет в неврологично отделение заради изострено възпаление на ръката. Не отрече вина, но заяви, че е бил силно провокиран от жената.

"Моята позиция е, че той има вина и ще му бъде наложено наказание, независимо от всичко останало. Щом се е явил на работа, той е длъжен да спазва етичния кодекс на служителите от Центъра за спешна помощ", категоричен бе шефът на центъра д-р Фанка Пачева.

Ръководството е поискало запис на телефонните разговори на 112 във въпросната вечер. Свое разследване ще направи и регионалната здравна инспекция.