Нефтохимик: Нуждаем се от сигурност и подкрепа

Спорт

14-03-2013, 14:26

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Убеден съм, че можем да постигнем успех срещу "Банско", категоричен бе старши треньорът Димчо Ненов

Нефтохимик проведе по нетрадиционен начин поредната си пресконференция. Големият интерес към нея, след анонсираните ден по-рано проблеми, принуди журналистите, треньорът и футболистите да се пренесат на открито, т. като офисът на клуба се оказа тесен за множеството.

"Ще търсим победа на всяка цена над "Банско“ в неделя", заявиха треньорът Димчо Ненов и футболистите на клуба Диян Молдованов, Юри Иванов и Любомир Божинов.

"За този мач ще разчитаме изключително много и на феновете. В труден период сме и като игрови план, и като финанси. Но с общи усилия съм убеден, че можем да постигнем успех срещу "Банско", категоричен бе старши треньорът Димчо Ненов.  
"Добър футбол се прави с пари. Притиснат ли си от странични ситуации няма как да си спокоен“, допълни още наставникът на бургазлии. След преведената сума от Лук Ойл в размер на 300 000 лева, нещата са се успокоили и отборът е изиграл най-силните си мачове. Но само с тези средства не може да съществува професионален футболен клуб. Всеки, който е в кухнята на футбола може да го потвърди. Не говоря за космически бюджети, а за това да имаме сигурност, продължи Ненов.

"Ние сме на пето-шесто място в "Б“ група като бюджет. Имам предвид заплащане на футболисти и треньори. Не искам да обявявам възнагражденията, но те са ниски и когато един месец, не ги вземеш си обречен на гибел. Никога не сме имали финансови претенции. Всеки е подписал договор и знае за какво играе. Повечето от момчетата са юноши на тима и даже не е трябвало да обясняваме как стоят нещата – каза треньорът. Но от друга страна искахме сигурност – да се знае, че като дойде месеца, футболистите и техните семейства ще могат да посрещнат разходите си“, заяви още треньорът на "шейховете“. 
"Поели сме ангажимент към клуба "Нефтохимик“ - даже и да не се намерят пари, ние ще изкараме сезона и ще дадем всичко от себе си, но има дребни неща, за които някой трябва да се погрижи“, допълни той.

Предстоящият мач с „Банско“ е обезпечен. Проблемно е гостуването в Разлог, което е след две седмици. Дано дотогава се намери позитивно решение на нещата, пожела си Ненов.