Паднало скеле уби жена на място

Животът

14-03-2013, 21:09

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стотици сигнали заради бурята

На територията на областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Габрово, Благоевград и Ловеч са подадени най-много сигнали за паднали дървета, клони, опасни предмети и отнесени покриви заради бурните ветрове.

Стихията стана причина да бъдат евакуирани децата от най-голямото училище в Кричим, след като отнесе част от покрива му.

В Габрово 20-годишна загина на място при инцидент с паднало скеле. Най-вероятно от силните ветрове конструкция се е откъснала и младата жена е попаднала под него. Има и други пострадали, но не тежко.

При силен вятър и смерч специалистите съветват да потърсим подслон и да бъдем възможно най-кратко време на открито. Когато сме навън трябва да внимаваме за падащи отломки и други предмети. Силните ветрове и смерчът засягат предимно горните етажи и тавански помещения. Преценете и ако е необходимо, използвайте за убежище мазето на сградата. Ако сме далеч от дома си, за временно укритие можем да използваме обществените сгради и подлези. Когато сме на път и не можем да намерим бързо подслон, е добре да спрем автомобила далеч от електропроводи, дървета и надвиснали скални маси, съветват от МВР.