Енио Мориконе на война с Тарантино

Булевард

18-03-2013, 15:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Композиторът заяви, че повече няма да работи с Кунтин Тарантино

Един творчески тандем - Енио Мориконе и Куентин Тарантино, се разпадна окончателно. Ако се вярва на думите на италианския композитор.

Мориконе, който е автор на част от саундтрака към филма "Джанго без окови", заяви, че вече не иска да работи с режисьора заради неговата "непоследователност" при поставянето на музиката във филмите му.

Мориконе води майсторски клас по музика, телевизия и кино в университета в Рим, по време на който разкрил несъгласията си с режисьора.

"Няма да работя отново с него за нищо на света. Миналата година ми каза, че искал отново да работи с мен след "Гадни копелета, но аз му отговорих, че няма да мога, защото нямам достатъчно време. Тогава той използва една вече готова песен за филма", разказва Мориконе.

Композиторът не е впечатлен от "Джанго без окови". "Ако трябва да съм честен, не ми хареса, прекалено много кръв", категоричен е той.

Енио Мориконе е работил по няколко филма с Тарантино. Той е автор на музиката към "Гадни копелета" и двете части на "Убий Бил", както и към последния филм на режисьора "Джанго без окови".