Готвят ремонт на булевардите "Сливница" и Цариградско

Ремонтът на тези 4.7 км ще глътне близо 17, 5 милиона лева

Столична община ще даде близо 17, 5 млн. лева за ремонт на отсечки от булевардите "Цариградско шосе" и на "Сливница", събщи БГНЕС.

Обществена поръчка е разделена на две обособени позиции.

Едната е за рехабилитация на 2,5 километра от бул. "Цариградско шосе" - от надлез над бул. "Г.М.Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов" и за рехабилитация на около 2,2 километра от бул. "Сливница" от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев", включително надлеза при Захарна фабрика.

Ремонтът на тези общо 4.7 км ще струва почти толкова, колкото държавата плати за новите участъци на магистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол.

Общината планира рехабилитацията на Цариградско шосе да отнеме цели две години, като изпълнителите ще трябва да ремонтират и надлеза на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и бул. "Г.М.Димитров", надлеза на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и бул. "Александър Малинов", подлеза при Орлов мост.

Две години ще отнеме и ремонта на 2.2-километровата отсечка от бул. "Сливница" от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев" включително и надлеза при Захарна фабрика. Прогнозната му стойност е до 8.33 млн. лв. без ДДС.